Gentle Gourmet Café,
20. ja 21.9.2014 Pariisi

”Valitsin listalta sen kaikkein konstailemattomimman ja epäterveellisimmältä kuulostavan vaihtoehdon: pizzan.”

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia. 

Gentle Gourmet Café sijaitsee Pariisin Bastillessa, viehättävällä paikalla muutaman minuutin kävelymatkan päässä Seinestä.

Olin tyytyväinen saatuani houkuteltua nälkäiset sekasyöjäystäväni aamiaiselle tähän täysin vegaaniseen ravintolaan. Ilmassa oli jännitystä ja äreyttä, kun toinen matkaseuralaisistani oli silmäillyt ruokalistan läpi: salaatti ja risotto eivät tainneet vastata tämän brittiduunarin käsitystä täyttävästä aamiaisesta.

Eivätkä kyllä vastanneet minunkaan.

Osasin kyllä odottaa, että rasvaisesta ja hiilihydraattipitoisesta mättökeosta haaveilu paikassa, jonka nimi on Gentle Gourmet Café, olisi turhaa, mutta olisin toivonut saavani edes sen mannermaisen croissantin. Olin lomalla ja kaipasin jotain epäterveellstä – ja auttenttista – sekä jotain, joka edes etäisesti muistuttaisi aamiaista.

Mutta ei. Oli lounasaika ja minun oli valittava lounaslistasta: salaatti päivän ensimmäisenä ateriana ei tullut kuuloonkaan. Valitsin listalta sen kaikkein konstailemattomimman ja epäterveellisimmältä kuulostavan vaihtoehdon: pizzan. (Tässä vaiheessa brittiystäväni oli jo kadonnut joen rantaan syömään omia eväitään.) Listan smoothiet olisivat kiinnostaneet myös, mutta onneksi paikalle jäänyt ystäväni tilasi kookos–mango-ananassmoothien.

Kahvivalikoima oli kattava, kuten ranskalaisessa ravintolassa kuuluukin. Koska itse en ole mustan kahvin ylin ystävä, minua ilahdutti, että kaikki kahvit oli saatavissa soijamaidolla.

Pizzaan kuului sieniä, joiden tilalle toivoin jotain muuta. (Kyllä, olen huono vegaani, en erityisemmin pidä sienistä.) Tarjoilija lupasikin tarkastaa kokilta, olisiko ne mahdollista jättää pois. Olin aiemmin lukenut keskustelufoorumeilta, että Pariisissa ei välttämättä osata suhtautua kohteliaasti ruoka-aineen korvaamiseen toisella, joten tämä pieni vastahakoisuus ei tuottanut yllätystä.Tarjoilija tuli kuitenkin hetken päästä hihkumaan, että kokki suostui jättämään sienet pois. Hyvä homma.

Pizza oli paksuine pohjineen varsin täyttävä, vaikkakaan ei suuren suuri. Erityisesti on mainittava, että vegaanijuustoa ei oltu säästelty. Jos mahdollista, sitä oli jopa liikaa.

Pizza oli ok, mutta mielestäni ei millään muotoa 16 euron arvoinen. Myös ystäväni herkullisella mutta pienellä smoothiella oli 6 euron hinnassaan gourmet-/Pariisi-lisää.

Jälkkäri

Palvelua olen kuullut moitittavan, mutta meitä palvellut vegaaniherrasmies, liekö ollut omistaja, teki vaikutuksen sydämellisyydellään ja englanninkielentaidollaan. Hän tiesi myös kertoa, että sana vegaani oli juuri päässyt sanakirjaan.

Sunnuntaisin Gentle Gourmet Café tarjoilee brunssia 19 euron hintaan. Kokonaisuuteen kuuluu korillinen patonkia, vegaanista voita, marmeladia, tofukokkeli, mehu, kahvi valinnan mukaan sekä köyhät ritarit kermavaahdolla ja suklaakastikkeella.

Vaikka tofu oli lähempänä gourmetravintolan hillityn hienostelevaa hifistelyä kuin amerikkalaisdinerin rasvalla ja runsaudella rietastelua, oli brunssi maukas ja vatsan täyttävä kokonaisuus.

Joten hulluhan minä olisin ollut, jos olisin jättänyt tämän väliin.

Gentle Gourmet Café
24 Boulevard de la Bastille
75012 Paris

Ke-la 
lounas 11.30–14.00 
päivällinen 18.30–23.00
sunnuntaisin brunssi 11.00–13.00
sunnuntaisin lounas 13.00–15.00

www.gentlegourmetcafe.com

LUE LISÄÄ

, , , , , , , ,

Kommentoi