GIRLS_CB_Ep503_6_29_15_004-1600x1600

Girls: Lopun aikojen viides kausi

Girls, 5. tuotantokausi, jaksot 1–4

Girlsin uutta kautta ei voi katsoa miettimättä, että kohta se loppuu. Sarjan luoja Lena Dunham vahvisti alkuvuodesta, että kuudes kausi tulee olemaan Girlsin viimeinen, joten nyt HBO Nordicilla käyntiin pyörähtävä Girlsin viides kausi on lopun alkua.

Ja se on ainoastaan ymmärrettävää, sillä tytöistä on tullut naisia. Elämät ovat keskeneräisiä, mutta niissä alkaa jo uhkaavasti tuoksahtaa aikuisuus – nimenomaan asuntolaina- ja kuukausipalkka-aikuisuus, ei enää ”pääsen baariin”-aikuisuus tai ”voin syödä jätskiä aamupalaksi” -aikuisuus. Viidennen kauden alkupuolen jaksoissa nähdään niin häät ja vauva kuin remonttikin. Keskushahmo Hannah (Dunham) näyttää kipuilunsa kipuilleen: hänellä on työ opettajana, ihanalta vaikuttava poikakaveri ja elämä balanssissa. Aikuisuuden ulkoisista merkeistä huolimatta Girlsin tyttöjen, niin kuin meidän kaikkien, kasvu, ja ilmeisesti siihen väistämättä liittyvä sekoilu, jatkuu. 

Pidän Girlsistä enemmän nyt, kun tiedän, ettei se jatku loputtomiin. Piiri pieni pyörii ja erityisesti neljännen kauden Hannahin Iowan harharetken jälkeen tämä tuntuu erityisen raskaalta. Vaikka hahmojen elämä muuttuu, juonikuviot tuntuvat junnaavan paikoillaan. Valitettavasti edes Shoshannan (Zosia Mamet) Japanin osiot eivät tuo yhtä paljon ilmaa sarjaan kuin Iowa edelliskaudella, vaikka yhdistelmä Shoshanna+Japani onkin muuten aivan täydellisen hellokittyihana.

Girls on aina onnistunut olemaan kiinni todellisuudessa aivan toisella tapaa kuin vaikka aikuisten iltasatu Sinkkuelämää, johon Girlsiä aluksi verrattiinkin. Nyt tämä todellisuuden illuusio kuitenkin uhkaa rapista: ei kai ketkään parikymppiset enää pyöritä samoja poika- ja panokavereita noin tiuhaan? Ettekö te käytä Tinderiä? Mutta ehkä paikallaan polkeminen juuri onkin totta. Tai ehkä tahdon vain antaa tämän anteeksi, sillä kakkoskauden jakso, jossa Hannah ja Elijah (Andrew Rannells) vetävät kokaiinia ja lähtevät teknobileisiin on yksi televisiohistorian parhaista bilekohtauksista.

Jään kieli pitkälläni odottamaan kuudetta ja viimeistä kautta, palan jo halusta tietää, kuinka tarinat keritään yhteen, mitä Hannah, Marnie, Jessa ja Shosanna tekevät Naisina. Ja vielä enemmän jään odottamaan sitä, mitä Lena Dunham tekee Girlsin jälkeen. Sillä se ei varmasti ole tylsää.

Girlsin viides tuotantokausi alkaa HBO Nordicilla maanantaina 22.2.2016.

 

Jaa:
Share on Facebook23Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi