H2Ö 24.–25.7.2015, Ruissalon telakka, Turku

”Arvostaako nykyajan festivaalikävijä laatukahvia jo yhtä paljon kuin peruskaljaa? Sylvi pudistelee päätään.”

Laiturikeikkoja, kemiallisia ilmiöitä ja hämmentävän pitkät kahvijonot.

Edesmenneen Ilmiö-festivaalin henkinen jälkeläinen, tänä kesänä toista kertaa järjestetty H2Ö, keräsi kompaktit 9 000 ihmistä Turun Ruissaloon. Mikä teki H2Ö:stä H2Ö:n?

S_h2o-savua

Vanha telakkamiljöö
Kahdesta vety- ja yhdestä happiatomista nimensä lainaava festivaali hyödynsi jo toistamiseen onnistuneesti merellistä ympäristöään. Keikkoja pidettiin rannalla, vanhoissa telakkarakennuksissa ja sateisen kesän ansiosta vehreänä loistavan metsän siimeksissä.

Persoonalliset lavat
Veistämössä lienee ollut tietty melutaso aikoinaan jo veneitä veistettäessä. Nyt artistien esitykset hukkuivat valitettavasti ympärillä vellovaan yleiseen festivaalipauhuun. Sen sijaan veden päällä seisovalla Laiturilla ja metsän rajalla sijaitsevalla Autotallilla pääsi rauhassa syventymään keikkoihin. Muita omalaatuisi soittopaikkoja olivat Ponttooni sekä kapealta kujalta löytynyt, no, Kuja.

S_h2o-veistamo

Värikäs ulkoilmagalleria
Festivaalialueen visualisoinnin ja somistuksen rinnalla alueelle sijoitetut ympäristötaideteokset toivat väriä sekä sisä- että ulkotiloissa. Mieluinen taideteos oli mahdollista ostaa itselleen festivaalin päätteeksi.

Hämmentävät kahvijonot
Flowhun ja tämänkesäiseen Sidewaysiin verrattuna oli H2Ö:n ruokatarjonta suorastaan vaatimaton perusfestarimättöineen. Ruokakojuja oli liian vähän, jonot liian pitkiä ja osasta paikoista loppui ruoka kesken jo ennen iltaa. Mikä pahinta, juomatelttojen jonot tuskastuttivat ja anniskelualueiden raja-aidat hämmensivät, mutta eniten ihmetystä aiheuttivat pitkät jonot turkulaisen Gaggui-kahvilan kahvipisteisiin. Arvostaako nykyajan festivaalikävijä laatukahvia jo yhtä paljon kuin peruskaljaa? Sylvi pudistelee päätään.

Sylvi osallistui H2Ö:ssä bändikonseptin SM-kisoihin. Lue juttu MC Pyhä Hävyn likivoitosta täältä.

S_h2o-kahvijono

LUE LISÄÄ

, , , , , , , ,

Kommentoi