Hexvessel, Korjaamo 12.3.2016

Kuvat: Kirsi Kissmyassinger

Noitarumpujen pauke, viulun valitus ja mustan viitan viuhke saivat kuulijan transsahtelemaan.

  ★★★★★ 

Energiani olivat täysin hukassa sarjalentsuilun vuoksi. Puin päälleni susipaidan ja tiukkisbyysat, joissa ristit sojottavat molempiin suuntiin. Jospa nämä loitsurievut antaisivat minulle voimia könytä ulos kodistani keikalle ja vieläpä pysyä tajuissani monen tunnin ajan.

Suomalainen psykedeelistä ja viehättävää okkultisvibaista folkhippirock-musiikkia soittava Hexvessel keikkaili Korjaamolla juhlistaen kolmannen pitkäsoittonsa When We Are Death julkaisua. Tuoreen albumin kappaleet ovat rauhoittavia, surullisen mystisiä ja siksi niin vangitsevia. Illalta oli lupa odottaa suurten tunteiden sumutusta.

En taida olla ainoa Hexvessel-fani Hesassa, sen verran paljon oli Korjaamolla porukkaa. Soitto alkoi. Paljon tyttöjä oli tuijottamassa laulaja Mat McNerneyn suuntaan. Eipä kumma, karismaa ei vokalistilta puutu. Musta viitta alkukeikan ajan yllään liehuen hän liikehti lavalla huumaavasti. Unohdin olevani flunssainen.

Kappaleet soljuivat taikamaisesti toinen toisensa perään. Rumpali Jukka Rämäsen uskomaton tahdittelu tenhosi kuin noitarumpujen suloinen kutsu. Myös Kimmo Helén viulunsa varressa säväytti. Moisia psykedeelisiä valittavia ulvahduksia harva soittaja pystyy vimpaimistaan loihtimaan. Maagista! Kun Mirror Boy kajahti ilmoille, itkuttelumaratonini nieleskelyvaihe alkoi. Myöhemmin kappaleen Cosmic Truth aikana kyyneleet sitten jo tirahtelivatkin silmistä. Itkeminen tuntui ihanalta!

Bändin esiintymistä oli juovuttavaa tuijottaa. Ei tarvinnut viiniä humaltuakseen, ei sieniä trippailuun. Riitti, kun antautui usvaisen musiikin vietäväksi. Lavalta välittyi hyvä, lämmin energia yleisöön. Soittajien keskinäiset kemiat ovat selkeästi kunnossa!

Keikan jälkeen riensimme kiitettävän hyvin varustetulle merkkaripöydälle. Myynnissä oli muun muassa Hexvesselin albumia, paitoja, kangasmerkkejä. Upeaa, että fanit oli tällä tavalla huomioitu, se kun on nykypäivän musiikkitapahtumissa harvinaista herkkua. McNerney kirjoitti suloisen rakkausviestin ystävälleni Italiaan, joka suri sitä, ettei päässyt keikalle Helsinkiin. Niin mekin teitä, metsäntuoksuinen Hexvessel.

Ennen laajempaa Euroopan kiertuettaan Hexvesselin Suomen rundi jatkuu vielä Tampereella (Klubi) 16.3., Turussa (Dynamo) 17.3. ja Jyväskylässä (Musta Kynnys) 18.3.

Jaa:
Share on Facebook21Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi