Hyvä kurkku:
6K Kimchi Wagon, Kamppi, Helsinki
LOPETTANUT

6K KIMCHI WAGON MUUTTANUT KAMPIN VIIDENTEEN KERROKSEEN JA TOIMII NIMELLÄ KIMCHI GARDEN.

6K KIMCHI WAGON MUUTTANUT KAMPIN VIIDENTEEN KERROKSEEN JA TOIMII NIMELLÄ KIMCHI GARDEN.

17.8.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Olen arvioinut aiemmin Kampin keskuksen 6K-ravintola-alueelta kaksi paikkaa: sittemmin lopettaneen Oatzin ja edelleen toimivan Mad Wokin. Kimchi Wagonista olin kuullut ihan hyvää, mutta en ollut käynyt täällä enkä sen aiemmassa toimipisteessä Hietalahdessä. En liioin ollut asioinut myyntikärryssä, jonka mukaan lafka lie nimetty.

Kimchiä listalla ei näkynyt – sitähän saa tuskallisen harvoin vegaanisena versiona – joten otin vegaanisena tarjolla olevan punaisen minttu-tofucurryn. Odottelin tiskin äärellä, kun lievästi tuskastuneen oloinen myyjä teki annoksen. En kyllä ihmettele hänen oloaan, sillä 6K:n käryssä työskentely ei varmasti ole ihan parasta.

Annosta kohtaan sympatiani ei riittänyt. Se oli hirveä. Ehkä tofucurry olisi voinut olla vallan kelvollista muuten, mutta riisi oli niin kammottavaa, että minun oli pakko jättää suurin osa ruoasta syömättä. Riisi oli kuivaa, osin kivikovaa ja kastiketta imemättömiksi tiiviiksi paakuiksi jämähtänyttä. Minullahan oli samanlainen riisikokemus Mad Wokissa, mutta silloin muu ruoka oli niin erinomaista, ettei se juuri haitannut. Tällaisessa ruoassa riisi on ohittamaton elementti.

Huomautettakoon, että tällaista riisinkuvatusta en ole saanut missään halvimmassakaan kiinalaisessa lounasbuffetissa. Kiireellä tai huonoilla laitteilla sitä ei voi selittää.

Närpin pahantuulisena tofut annoksesta pahimpaan nälkääni ja suuntasin junalle ja paluumatkalle kotiin. Minulla oli niin kova kiire, etten olisi ehtinyt odottaa korvaavaa annosta – enkä halunnut pyytää rahoja takaisin näin kärttyisällä tuulella. Arvostelukykyinen ystävä kyllä kehui saaneensa tämän saman annoksen hyvänä useasti, mutta minä tuskin palaan.

6K Kimchi Wagon
Kampin keskus
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–pe 10–21
la 10–22
su 10–19

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi