Hyvä kurkku:
6K, Oatz, Kamppi, Helsinki
LOPETTANUT

”Nyhtökaura oli melko mautonta ja vielä menettänyt koostumustaan lämpölaatikossa. Sienenpalat olivat ihan hyvän makuisia, mutta muuten annoksesta puuttui suolaa ja mausteita.”

31.7.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kyllä jotain mafiameininkiä tai illuminatia täytyy olla, että nyhtökauraboomin ja hullujen nyhtismetsästysjengien keskellä voi olla nyhtökauraan erikoistunut ravintola. Olin saanut maistaa nyhtökauraa vain kerran, ja silloinkin sain annokseni kysymällä tietoa helsinkiläiseltä kaveriltani, joka oli tulossa pohjoiseen. Hyvä aineshan tuo on, mutta valmistauduin odottamaan pari vuotta ennen kuin saisin sitä jostain uudelleen. Äimistyin kuullessani, että Kampin keskuksessa toimiva Oatz tarjoaisi nyhtisaterioita ihan avoimesti. Ilman aseistettuja vartioita.

Oatz on osa kuuden keittiön food court –henkistä 6K-ravintolasikermää. Tarjolla on kolmea erilaista annosta kolmella eri tavalla maustetulla nyhtökauralla. Valitsin itse rieska-annoksen wild-nyhtökauralla eli timjamilla ja sienillä. Odotin jonkinlaista täytettyä ja grillattua leipää tai vastaavaa. Sen sijaan sain eteeni ikään kuin pizzan muotoon tehdyn rieskalätyn ja lisäkesalaatin.

Salaatti oli oikein hyvää pikaruokamaiseksi paikaksi, mutta rieska oli pettymys. Nyhtökaura oli melko mautonta ja vielä menettänyt koostumustaan lämpölaatikossa. Sienenpalat olivat ihan hyvän makuisia, mutta muuten annoksesta puuttui suolaa ja mausteita. Päällä oli sulanutta vegaanijuustoa, joka vaikutti Violifen kaltaiselta täysin rasvapohjaiselta juustokorvikkeelta, joista en juuri perusta. Olen itse asiassa sitä mieltä, että niiden buumi on heikentänyt monella tavalla vegaaniruuan tarjontaa, kun niiden avulla voidaan mennä sieltä, missä aita on matalin. Mutta tästä moni on varmasti vahvasti eri mieltä.

Annos olisi toiminut paljon paremmin, jos halkaistun rieskan sisällä olisi ollut salaattia ja nyhtökauraa ja juuston tilalla majoneesia tai jotain muuta kostuttavaa. Nyt leipäkin oli kuivakkaa.

Olen kuullut Oatzista sekä kritiikkiä että kiitosta, mutta selvää on, että valitsin annoksista heikoimman. Vieressä oleva asiakas söi salaattiannosta, joka näytti huomattavasti paremmalta, ja ne ovatkin saaneet kehuja. Silti jo annokseni nyhtökauran mauttomuus kertoi siitä, että tämä etuoikeutettu ravintola ei ole saanut vielä harvinaisesta raaka-aineestaan irti sitä, mitä olisi pitänyt.

6K/ Oatz
Kampin keskus
Helsinki

ma–la 10–22
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi