Hyvä kurkku:
Baguette & co, Helsingin rautatieasema

”Vitriinissä lukee ”avokado-kasvispatonki”, mutta oikeammin tätä kannattaisi mainostaa nyhtöhernepatonkina, sillä tätä uutta tuotetta oli sisällä runsaasti!”

9.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vaimo huomasi taannoin Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmästä, että Helsingin rautatieaseman patonkimyymälä on vihdoin ottanut valikoimiinsa vegaanisen vaihtoehdon. Tätä olen kyllä odottanutkin. Aseman lähettyvillä on yhä enemmän paikkoja, joista voi hakea mukaan evästä, kuten Isabella Café, SOMA , K-Market Postitalo (jonka valmisruokatiski on hyvin monipuolinen, ja sieltä löytyy myös vegaaninen patonki) ja Pizzarium  – ihana Well valitettavasti lopetti. Mutta Baguette & co on auki joka päivä ja pitkään ja kätevästi laiturien lähellä.

Vitriinissä lukee ”avokado-kasvispatonki”, mutta oikeammin tätä kannattaisi mainostaa nyhtöhernepatonkina, sillä tätä uutta tuotetta oli sisällä runsaasti! Muita täytteitä ovat sitruunainen avokado, aurinkokuivattu tomaatti, kurkku, rucola ja joku levite. Itse patonki oli täysjyväviljainen, ja siinä oli siemeniä. Melko tuhti paketti siis, ja mikä tärkeintä, siinä oli tarpeeksi kosteutta ja kunnolla makuja, vaikka itse nyhtöherne oli hyvin mietoa, kuten se useimmiten on. Erinomainen ja täyttävä junaeväs oli hän.

Kyllä tätä mielellään suosittelee. Patonki on selvästi parempi kuin K-Market Postitalossa, eikä se tule hankalassa muovirasiassa vaan kätevässä paperipussissa. Noin kuuden euron hintakin oli tämän kokoisesta leivästä oikein kohtuullinen – ateriastahan se kävi.

Baguette & co
Helsingin rautatieasema

joka päivä 05.30–22

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi