Hyvä kurkku:
Bali Brunch, Helsinki

”Kastikkeiden aromit ovat aivan omaleimaisiaan. Ihan mahtavaa ruokaahan tämä on.”

20.1.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Törmäsin Bali Brunchin ruokaan ensimmäisen kerran viime vuoden Maailma kylässä -festivaaleilla. Hyvän ruoan etsiminen festivaalitungoksessa on aina tuskaa, mutta minulla on ollut siellä aika hyvä onni. Silti Bali Brunchin kojulta ostamani lautasellinen saattoi olla parasta festivaalisafkaa ikinä. En ollut koskaan syönyt mitään sen kaltaista.

Ilostuin kuullessani, että tämä ei ollut vain festarien onnenkantamoinen, vaan Bali Brunch oli avannut jo aiemmin keväällä ravintolan Merihakaan. Lisäsin paikan to eat -listalleni ja vannoin käyväni siellä pian. Toisin kuitenkin kävi, sillä työreissuni veivät muiden aterioiden ääreen, ja häpesin itseäni, kun ravintola kerkesi yllättäen lopettaa ennen kuin ehdin sinne. Onneksi lokakuussa Bali Brunch avasi uudelleen ovensa rakkaalla Vaasankadulla. Tosin en kulje siellä enää niin paljon työporukkamme toimiston muutettua, vaikka läheisellä Vegekaupalla käynkin paljon.

Teimme vaimon kanssa perinteisen lomareissumme Helsinkiin, ja onneksi muistin Bali Brunchin lounaspaikkoja suunnitellessamme. Kävisimme Vegekaupalla joka tapauksessa, joten kieppaus Vaasankadulla sopi hyvin suunnitelmiin. Ensin meinasimme tosin missata piskuisen ja kadulle päin vaatimattoman näköisen paikan. Meitä tervehti iloinen ja ystävällinen kokki, ja seinät oli päällystetty ilmeisesti asiakkaiden tervehdyksillä ja piirroksilla.

Tarjolla olisi ollut myös keittoa, mutta tilasimme molemmat samanlaisen vegaanilautasen, jonka olin syönyt festivaaleilla. Ainekset eivät olleet ihan samoja, mutta perusrakenne oli ennallaan: kasviksia, riisiä, nuudeleita, kastikkeita sekä rapeaa tofua ja leivänmuruja. Tällä kertaa vihanneksina oli ainakin korianteria, tuoretta chiliä, mung-pavun ituja ja pinaattia. Eli monenlaisia koostumuksia ja hurjasti erilaisia makuja oli jälleen tarjolla. Kastikkeiden aromit ovat aivan omaleimaisiaan. Ihan mahtavaa ruokaahan tämä on: elämys vaihtelee suupalasta toiseen ja pysyy kiinnostavana viimeiseen haarukalliseen asti.

Bali Brunch on ehdottomia suosikkejani ja parhaimpia uutuuksia kaupungin ravintolakentällä. Tätä kirjoittaessani odotan Vegemessuja, joilla pääsen taas maistamaan ravintolan herkkuja.

Bali Brunch
Vaasankatu 13
Helsinki

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–19

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi