Hyvä kurkku:
Fat Ramen, Helsinki

”En ole koskaan saanut tofua näin hyvin paistettuna. Nuudeli oli hyvätasoista, vivahteikkaan viljaisen makuista, ja vihannekset olivat monipuolisia.”

3.6.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen harmitellut tamperelaisen ramen-nuudeliravintola Hanabin lopettamista pariinkin  kertaan näillä palstoilla. Vaikka olen saanut sittemmin ihanaa soba-nuudelia ja pari hyvää pho-keittoannosta nuudeleilla, varsinaiseen rameniin en ole törmännyt pitkään aikaan. Minun olikin jo pitkään pitänyt käydä Hietalahden kauppahallin Fat Ramenissa, sillä kuulin jo ajat sitten sen vegaanisesta annoksesta, joka oli ilmoitettu listallakin. (Hanabissa vegaanisen liemen saaminen valikoimaan kesti aikanaan pitkään.) Reissuni suuntautuvat kuitenkin harvoin noille keskustan kulmille. Mutta kun päätimme viettää vaimon kanssa lomapäivän Helsingissä, oli valinta helppo. En ollut muutenkaan käynyt Hietalahden kauppahallissa vuosikausiin, tai en ehkä koskaan. Lapsena kenties.

Vaikka ramen-annoksen kokeileminen innosti, suhtauduin paikkaan lievällä epäilyksellä etukäteen. Ruokalistan ”misoliemi, Jalotofu ja kasviksia” ei kuulostanut kiinnostavalta, vaan odotin mauttomia tofukuutioita ja perusvihanneksia. Yllätyinkin iloisesti, kun keitossa kellui rapsakaksi uppopaistettuja ihania savutofun palasia. En ole koskaan saanut tofua näin hyvin paistettuna. Nuudeli oli hyvätasoista, vivahteikkaan viljaisen makuista, ja vihannekset olivat monipuolisia: herkullista hiillostettua fenkolia (tämäkin varmaan parasta missään koskaan), tuoretta kauden parsaa, pinaattia, ituja ja norilevää ainakin.

Liemi varmasti jakaa mielipiteitä, mutta itse pidin siitä kovasti etenkin kuumana kesäpäivänä. Siinä maistui vahvasti vaalea miso, ja mukana oli kevätsipulia ja inkivääriä. Suolaa oli vähän – Hanabin liemet sen sijaan olivat aggressiivisen suolaisia. Joku varmasti haluaisi liemestään tujumpaa, mutta minä ryystin sitä kulhosta ilolla.

Todella mukava kokemus. Kauppahallien rakastajana sain tutustua uuteen paikkaan, ja ramen oli vielä parempaa kuin muistin.

Fat Ramen
Lönnrotinkatu 34
(Hietalahden kauppahalli)
Helsinki

ma–ti 11–15.30
ke–to 11–20.30
pe–la 11–21.30
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi