Hyvä kurkku:
Mashiro Postitalo, Helsinki

”Sushit eivät olleet erityisen laadukkaita mutta eivät huonojakaan, joskin joissain makirullissa kiire tai huolimattomuus näkyi.”

11.7.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Japanilainen ravintola Mashiro on toiminut Vallilassa jo useampia vuosia. Pistin sen merkille aikanaan, kun se perustettiin, ja se on näköjään saanut kiittäviä arvioita. Koska ravintolan lista ei kuitenkaan vaikuta lainkaan kiinnostavalta vegaanisen ruoan etsijän näkökulmasta, en ole lisännyt sitä to eat -listaan – vaikka minua kiinnostavatkin aina japanilaiset ravintolat, jotka tarjoavat muuta kuin sushia.

Mashiro kuitenkin avasi yllättäen viime vuonna sushiravintolan Postitaloon, ja sinne hankittiin klassinen vekotin – sushijuna! Niistä olin kuullut vain ulkomailla matkanneilta ystäviltäni. Kuulemma hyvä keino hankkiutua eroon rahoistaan, kun eri hintaisia lautasia kertyy pino eteen. Mashirossa sushijuna ei kuitenkaan liity laskuttamiseen vaan on pelkkä esteettinen kokemus, sillä aterialla on vakioinen buffet-hinta. Henkilökunta opasti minua avuliaasti valitsemaan vegaanisia ruokalajeja, ja ei kun syömään.

Mitäs tästä nyt sanoisi? Sushit eivät olleet erityisen laadukkaita mutta eivät huonojakaan, joskin joissain makirullissa kiire tai huolimattomuus näkyi. Valikoima on ehdottomasti parempi Fredan Luckiefun’s -ravintolassa, ja laatukin mielestäni. Wakamesalaatti oli erinomaista – se ei ollut vihreällä lautasella kuten normaalisti vegaaniset annokset, mutta tarjoilijan mukaan se oli vegaanista. Kannattanee kuitenkin varmistaa, sillä vähän jäin tätä miettimään. Edamamepavut olivat kuivakoita ja hedelmäkipot eksyneet jostain turhautuneesta valmis hedelmäsalaatista.

Kyllähän tuota aikaansa söi ja katseli, kun pienet lautaset kulkivat editseni kaksikerroksista junarataansa ottajaansa kaipaillen. Tunnelma oli jotenkin alakuloinen. Ei ole minun juttuni.

Mashiro Postitalo
Mannerheiminaukio 1
Helsinki

ma–pe 11–19
la 11–16
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi