Hyvä kurkku:
Petiscaria, Hietalahden kauppahalli, Helsinki

”Ainoastaan Philadelphiassa syömäni Philly cheesesteak -leipä menee seitankokemuksista tämän edelle.”

28.7.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Huomasin huhtikuussa Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä päivityksen, jossa ylistettiin Hietalahden kauppahallissa toimivaa portugalilaista ravintolaa ja sen crispy seitan -annosta. Myös rakas ystäväni, jonka ruokamakuun luotan, näkyi maininneen ravintolasta useammassa ketjussa. Lisäsin Petiscarian to eat -listalleni saman tien, kiireellisyysmerkinnällä.

Rakastan kauppahallien tunnelmaa. Tampereen hallista löytyy yksi ehdottomista suosikeistani, Umami. Hietalahden hallissa taas olen jo pari vuotta sitten ihastunut Fat Ramenin antimiin. Näköjään hallissa olisi myös vegaanisia pirtelöitä tarjoava paikka – se jäi nyt testaamatta. En ole pirtelöihminen, mutta täytyy se joskus kokeilla. Nyt kuitenkin askel suuntasi Petiscariaan. Sisäänheittäjänä toiminut innokas tarjoilija touhotti meidät pöytään. Lounaslistalla oli mainittu crispy seitan -annos, ja iltalistan alkupaloissa ainakin jotain muutakin. Ilmoitustaulusta huomasin, että ravintola pitää myös vegaanipäiviä.

Otin ruokajuomaksi portugalilaista vehnäolutta. Yleensä en vehnäoluista niin perusta, mutta tämä oli ihan hyvää, ei liian banaanista. Pian tuoksuva ja runsas annos saapuikin eteeni. No niin. Tämä on ehdottomasti paras seitanannos, jonka olen syönyt missään suomalaisessa ravintolassa. (Sanottakoon, että mainittu luottoystäväni on samaa mieltä.) Ainoastaan Philadelphiassa syömäni Philly cheesesteak -leipä menee seitankokemuksista tämän edelle.

Seitan oli kerrankin paistettu kunnolla, ja siinä oli ehkä aavistuksen kanelinen maku. Vihreä chilinen kastike täydensi sitä loistavasti. Riisikään ei ollut pelkkä lisuke vaan mehevää ja yrttisen aromikasta. Se oli täydellinen kumppani seitanille. Salaattikin oli ihan hyvää, vaikkei mitenkään erityistä, mutta se toi sopivaa vaihtelua annokseen.

Petiscaria innosti ja nousi samalla tavalla suosikkien joukkoon kuin vaikkapa Rillinki, Kampai3, Pobre, Guru’s Kitchen & Bar, Kuori, Bali Brunch, Basilika, Tacqueria El Rey, Addis, Papu Café tai SOMA vuoden sisällä. Moni muukin paikka on ihastuttanut, joku enemmänkin, mutta kaikissa näissä saa sellaisia makuja, joihin ei törmää oikeastaan missään muualla.

Voisin mennä syömään tämän annoksen uudelleen saman tien. Menisi oikein hyvin lounaaksi vaikka kerran viikossa. Meilläkin päin on todella hyvä tarjonta, mutta olen minä tässä kohtaa taas stadilaisille vähän kateellinen.

Petiscaria
Hietalahden kauppahalli
Lönnrotinkatu 34
Helsinki

ma–to 11–17.30
pe–la 11–21.30

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi