Hyvä kurkku:
Picnic, Pasilan virastokeskus

”Ei tämä suosikkikahviloihin mene, mutta on hienoa, että aikaisena juna-aamuna saa aamupalaa.”

20.3.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Nykyisessä työssäni käyn usein kokoustamassa Pasilassa, ja junavuorojen takia saatan joutua odottamaan pitkäänkin asemalla. Aiemmin istuin usein kirjoittamassa Robertsissa, mutta aseman mentyä remonttiin jouduin etsimään uuden kahvilan. Facebookin Vegaaninen Helsinki –ryhmässä minulle vinkattiin virastokeskuksessa toimiva Picnic, josta saisi vegaanista syötävääkin. Varsin miellyttävää, koska Robertsissa olin joutunut tyytymään kahviin.

Myyjä kertoi minulle, että patonki voitaisiin tehdä vegaanisilla täytteillä: guacamolea, tomaattia, aurinkokuivattua tomaattia, cashewpähkinää ja salaattia. Salaatti tosin jäi patongista pois, minkä huomasin vasta syötyäni jonkin verran. Paikalla oleva harjoittelija lie vain unohtanut sen, kun kiireinen työntekijä neuvoi häntä muiden hommien ohessa.

Salaatin puute ei juuri haitannut, vaikka se hyvä lisä olisikin varmasti ollut. Patonki oli nimittäin mehevä, guacamolessa oli kivasti tulisuutta, ja pähkinöistä tuli sopivaa purutuntumaa. Mantelimaitolatten kanssa tämä oli varsin tukeva ja mukava aamiainen. Palaan varmasti. Ei tämä suosikkikahviloihin mene, mutta on hienoa, että aikaisena juna-aamuna saa aamupalaa.

Picnic Pasilan virastotalo
Ratapihantie 7
Helsinki

ma–to 6-45–18
pe 6.45–17

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi