Hyvä kurkku:
Pizzeria Luca, Tampere

”Maku oli oikein hyvä, mutta siinäkin jäin kaipaamaan jotain. Syy oli todennäköisesti tomaattikastike.”

17.6.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Sanottakoon heti kättelyssä, että arvioin tätä uutta pizzaravintolaa epäreilulta pohjalta. Olin juuri käynyt mahdollisesti maailman parhaalla pizzalla Napolissa da Michelessä ja samalla viikolla Helsingissä via Tribunalissa ihastumassa heidän napolilaiseen pizzaansa. Siksi muistutan lukijaa, että kritiikistä huolimasta pidin tästä pizzasta paljon, ja se nousi ehdottomasti Tampereen vegaanisten pizzojen kärkeen Sitkon uuden vegaanipizzan rinnalle. En kuitenkaan voi olla vertaamatta kokemusta edellä mainittuihin.

Mainittakoon myös, että olen tamperelaisille suivaantunut siitä, että he päästivät paikallisen Pizzariumin kuolemaan. Mikä teitä vaivaa? Jos asuisin vielä Tampereella, olisin käynyt siellä jatkuvasti, ja lempääläisenäkin kävin hakemassa tuliaisia kotiin monta kertaa. No, onneksi tilalle tuli laadukas napolilaishenkinen pizzeria.

Koska vietimme rentoutunutta ”turistipäivää” kaupungissa, intouduin tilaamaan alkuun negronin Rooma-kaipuutani lieventämään. Valitettavasti sekoitussuhde ei ollut ihan kohdallaan, kuten se Suomessa ei usein ole. Todennäköisesti camparia oli liian vähän ja vermutin maku nousi liikaa esille – juoma ei ollut tarpeeksi punaista. Odotellessamme saimme pöytään herkullisia leipä- ja focacciapaloja laadukkaan oliiviöljyn kanssa. Olin tilannut tietysti marinara-pizzan.

Kun pizza kannettiin pöytään, se oli herkullisen näköinen, mutta tiesin heti, että ihan Napolin tasolle (tai Helsingin via Tribunalin) ei päästäisi. Tomaattikastiketta oli hieman liian vähän, mielestäni kirsikkatomaatit eivät kuulu marinaraan (joskaan ne eivät sitä välttämättä pilaa, kuten huomasin Alfons’ Pizzassa, ja tuoksusta jäi uupumaan se jokin. Maku oli oikein hyvä, mutta siinäkin jäin kaipaamaan jotain. Syy oli todennäköisesti tomaattikastike. Tällainen hedelmäinen melko vähäsuolainen ja -öljyinen soosi ei sovi mielestäni napolilaiseen marinaraan, vaikka se voi toimia monissa muissa. Sama ongelmahan oli aikanaan, kun kokeilin marinaraa Sitkossa. Tomaattikastikkeilla on eronsa ja ominaisimmat käyttönsä.

Tästä valituksesta huolimatta olin hyvin tyytyväinen, ja vaikka Helsingin via Tribunalin marinara jää huipulle ylhäiseen yksinäisyyteen, kyllä tämä oli toiseksi tai kolmanneksi paras marinara, jonka olen Suomessa syönyt. Varmasti tulen uudelleen.

Pizzeria Luca
Hämeenkatu 14
Tampere

ma suljettu
ti–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi