Hyvä kurkku:
Street Food Bar Taikuri, Jyväskylä

”Pitataskussa oli seitanin lisäksi runsaasti tulista hedelmäsalsaa, mikä oli hauska keksintö.”

12.6.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kävin Taikurissa ensimmäisen kerran yli kaksi vuotta sitten, ja silloin en kovasti ihastunut, mutta soimasin itseäni siitä, etten kokeillut minulle suositeltua annosta. Kun päädyimme ravintolaan kollegoiden kanssa pitkän symposiumin jälkeen – ja jälleen ennen Vakiopaineessa käyntiä – pysyin tiukkana ja tilasin kehutun ”seitantaskun”. Listalla olisi ollut myös jakkihedelmätasku, härkäpapuburger, palsternakkaburger, seitanburger ja friteerattua jakkihedelmää ranskalaisilla. Neljän hengen vegaaniruokaa hakenut (vaikka ruokavaliot olivat monen sorttisia) seurueemme päätyikin sekalaisiin tilauksiin.

Otin seitantaskuni annoksena ”kouruperunoilla” mojokastikedipin kanssa. Juomaksi sai valita limsan sijaan kaljan – neroutta!

Ruoka tuli pöytään nopeasti, ja annos näytti hyvältä. Pitataskussa oli seitanin lisäksi runsaasti tulista hedelmäsalsaa, mikä oli hauska keksintö. Muistaakseni mango oli keskeinen raaka-aine, mutta saatan erehtyäkin. Olin niin nälkäinen, etten syönyt kovin analyyttisesti. Joka tapauksessa hedelmäsalsa oli hyvä kumppani seitanin suolaisuudelle.

Valitettavasti täytyy kuitenkin sanoa, etten kauheasti perustanut seitanista. Se oli koostumukseltaan kovaa ja kuivaa lastua. Nyt kun markkinoilla on esimerkiksi Vegemin kaltaista korkealaatuista tuotetta, seitanien laatuerot näkyvät entistä selvemmin. Ja kyllä esimerkiksi Helsingin Harju Dönerin talon seitan on ihan eri maailmasta.

Tästä syystä Taikurista ei edelleenkään tullut henkilökohtaista suosikkia. Ystävät kuitenkin kehuivat kovasti jakkihedelmätaskua ja härkäpapuburgeria. Ja joka tapauksessa näin edustavalla vegaanisella valikoimalla, oluella ja myöhäisillä aukioloajoilla varustettu paikka ansaitsee asemansa Hyvän kurkun suosituslistalla. Kyllä minä tänne varmasti palaan seuraavan kerran Vakiopaineeseen mennessäni.

Street Food Bar Taikuri
Asemakatu 3
Jyväskylä

ma–to 10–23
pe–la 10–4.30
su 11–21

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi