Hyvä kurkku:
Thai Street Food, Tampere

”Tulisuutta, happamuutta ja suolaisuutta oli juuri sopivassa suhteessa, ja ainesten monipuolisuus teki ateriasta vaihtelevan ja rikkaan kokemuksen.”

22.5.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Thai Street Food -ketju lähti liikkeelle Porvoosta vuonna 2016. Ravintola toimii myös Helsingissä Sörnäisissä, ja ilmeisesti jossain vaiheessa ainakin aikeita oli perustaa paikka Turkuun, mutta en tiedä jäikö hanke sikseen vai lopettiko ravintola siellä. Joka tapauksessa huhtikuussa Tampereelle perustettiin oma Thai Street Food. Olen pitkään valitellut kaupungin heikkoa thairuokatarjontaa, mutta viime vuoden lopulla ihastuin uudistuneen Thai Golden Changin ruokaan, ja maaliskuussa pääsin testaamaan Thai Sisters’ Wokin herkullisen lounaan. Kun itämailla paljon vieraillut ystäväni kehui Thai Street Foodin ruokaa ”autenttiseksi”, päätin vierailla sielläkin pian.

Ravintolatila on siisti ja viihtyisä – paljon puupintoja, ja yllättäen tullessani taustalla soi rento Motown-musiikki (tai jotain sellaista: en tunne termejä). Henkilökunnalla oli iloinen ja ystävällinen meininki päällä. Väkeä oli paikalla melko vähän. Toivottavasti ihmiset löytävät tämän paikan pian, sillä Thai Sisters’ Wokin tapaan tämä ravintolakokemus oli ihastuttava.

Lounaslistalla oli kaksi vaihtoehtoa, ja kumpikin oli mahdollista saada vegaanisena – vegaanisuusoptio mainitaan selvästi ruokalistassa, mikä on mukavaa. Päätin kokeilla punaista currya, johon tulisi normaalisti kanaa, mutta vegaanisessa versiossa sen korvaisivat tofu, soijapalat ja kolme erilaista sientä! Melko mahtavaa.

Kertakäyttölautasilla pöytään tuleva annos oli runsas ja houkuttelevan tuoksuinen. Ainekset olivat monipuolisia, ja erilliseltä maustelinjastolta saisi vielä maustettua sitä tuoreella koranterilla, limetillä, chilietikalla ynnä muulla. Maistoin kuitenkin annosta ensin sellaisenaan, ja oivallistahan se oli! Tämä annos nousi saman tien Tampereella syömieni thairuokien kärkikastiin. Tulisuutta, happamuutta ja suolaisuutta oli juuri sopivassa suhteessa, ja ainesten monipuolisuus teki ateriasta vaihtelevan ja rikkaan kokemuksen. Kokeilin vielä chilietikkaa, ja se antoi annokselle mukavasti potkua.

”Katuruokamaisuus” ei kyllä laisinkaan heikennä ravintolan tasoa – ja miksi sen pitäisikään? Monet elämäni unohtumattomista ruokakokemuksista ovat olleet katu- tai torikojuilta. Suosituslistallehan ravintola nousee, tietysti.

Thai Street Food
Aleksanterinkatu 22
Tampere

ma–to 10.30–21
pe–la 10.30–22
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi