Hyvä kurkku:
Taqueria El Rey, Helsinki

”Ja taco: mitä herkkua! Arvasin, että pitäisin perunatäytteestä, mutta se oli vieläkin herkullisempaa kuin uskalsin odottaa.”

27.10.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen saanut hyvin harvoin kunnollista meksikolaista Suomessa. Hyviä tacoja olen syönyt Turussa Taco Nitossa ja La Victoriassa sekä Oulussa Coyoacánissa. Papito Helsingissä tarjoaa mukavia chilikulhoja. Olen silti odottanut sellaista meksikolaista illallista, joka saisi minut ymmärtämään tätä keittiötä kunnolla. Enää en odota. Taqueria El Rey oli kaikkea mitä toivoin ja kosolti sellaistakin, jota en edes osannut kaivata.

Tapasin Hyvän kurkun perustajat Manun ja Jullen kirjamessujen aikaan illallisella. Meinasin saada hengenahdistuskohtauksen, kun El Rey oli saapuessamme täynnä. Emmekö saisikaan ruokaa? Onneksi ikkunan äärestä oli vapautumassa ”baaripöytä” ilmeisesti odotettua aiemmin. Odotimme vielä Jullea paikalle, joten tilasimme Manun kanssa odotellessamme mojitot. Se olikin paras mojito, jonka olen juonut (no en minä kyllä mikään tuntija ole – Manu ja Julle ovat parempia tuomareita tässä) – ihan ok, mutta olisi voinut olla viinaisampi! -MH

Pian Julle saapuikin, ja syvennyimme ruokalistaan. Vegaaniseksi muunnettavat annokset oli merkitty listaan selvästi. Tilasimme tietysti guacamolea ja nachoja. Minä päädyin köyhän keittiön rakastajana murskatuilla perunoilla täytettyyn tacoon, Manu ja Julle tilasivat enchiladat. Guacamolet saapuivat pian, ja söimme annoksiamme kovin tyytyväisinä.

Tacoannokseni oli ihan eri näköinen kuin mikään aiemmin saamani, mutta annostyyli oli tuttu monista ruokaohjelmista: kaksi rapeaa sikarimaista tacokäärettä, jotka oli paistettu rapeiksi ja tarjottiin runsaan tomatillosalsan kera. Tomatillo kiinnosti kovasti, sillä viljelimme sitä viime vuonna vaimon kanssa ja ihastuimme. Salsa oli täydellistä, ja annoksessa oli vegaanista creme fraichea ja kaikenlaisia raikkaita vihanneksia. Ja taco: mitä herkkua! Arvasin, että pitäisin perunatäytteestä, mutta se oli vieläkin herkullisempaa kuin uskalsin odottaa. Tacojen päästä se oli käristynyt ihanan rapeaksi, keskeltä se oli makeaa ja pehmeää. Paras meksikolainen annos elämässäni, tietysti. Tuore kokemus Tukholman La Netassa jäi sekin kauas taakse, vaikka erinomainen sekin oli.

Manun ja Jullen enchiladat olivat ronskin tulisia ja hyvän makuisia, mutta täytyy sanoa, että tacoannokseni vei voiton. Aterian kruunasi paras tequila koskaan.

El Rey on mahtavimpia kokemuksia tänä vuonna, ehdottomasti.

Taqueria El Rey
Vuorimiehenkatu 18
Helsinki

ti–la 17–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi