I Wear* Experiment saapuu Suomeen

Virolainen I Wear* Experiment tuo Helsinkiin tuulahduksen tyylikästä elektropoppia.

I Wear* Experiment on eteeristä elektropoppia soittava yhtyekokoonpano Virosta. Bänditriossa soittavat Johanna Eenma (laulu, koskettimet), Hando Jaksi (mm. kitara ja syntikat) ja Mikk Simson (rummut, perkussio). Viisi vuotta sitten perustettu bändi on julkaissut vuonna 2017 Viron Music Awardsissa parhaana debyyttialbumina palkitun täyspitkän levyn Patience sekä muutaman EP:n ja singlen.

Eurooppaa runsaasti kierrellyt ja Aasiassa saakka kiinnostusta herättänyt yhtye kuvaa musiikkiaan tummaksi, seksikkääksi ja vaihtoehtoiseksi elektropopiksi. Bändin eteerisistä saundeista löytyy paljon samankaltaisuutta Goldfrappin ja Ladyhawken tuotannon kanssa. Biisien maalaileviin atmosfääreihin on upeaa uppoutua.

Bändi on nimetty jazz-albumin The Philadelphia Experiment mukaan. Huhut kertovat, että levyä työstänyttä The Philadelphia Experiment -bändiä pidettiin lukittujen ovien takana siihen saakka, kunnes albumi oli tehty loppuun. Tuo julma tarina tuntui kaikessa outoudessaan kiehtovalta ja bändi nimettiin I Wear* Experimentiksi sen pohjalta.

Bänditrio kertoo saavansa suurimman innoituksen kappaleisiinsa erilaisista äänistä. Biisejä tehdään kokeellisella otteella, kootaan yhteen elementtejä, jotka eivät välttämättä sovi yhteen keskenään. Lyriikoissa bändillä on taipumusta mennä sielujensa syviin ja tummiin syövereihin ja jakaa kuulijoille sieltä kumpuilevia muistoja ja tuntemuksia.

Bändi on ehtinyt viiden vuoden mittaan soittaa monissa omituisissa paikoissa – se on keikkaillut varastohyllyjen päällä vietnamilaisessa puutarhassa, japanilaisen rautatien alla sekä kolunnut läpi kaikkein pienimpiä eurooppalaisia baareja ja klubeja, joiden sisälle bändi on hädin tuskin mahtunut. Suomessa bändi ei ole vielä soittanut, mutta saapuu nyt ensimmäiselle keikalleen Helsingin Bar Looseen perjantaina 27.4.

Bändiläisten odotukset ovat Helsingin-keikan suhteen korkealla. Bändi aikoo tehdä parhaansa saadakseen yleisön tunteikkaalle tuulelle ja tanssimaan tenhoavien kappaleidensa tahtiin. Illan aikana kuultaneen muun muassa vastikään julkaistu kappale Dogs sekä liuta tuoreita vielä julkaisemattomia biisejä.

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi