Jallukola

”Jallukolaa siemaillessa voi muistella sitä hilpeää seuramatkaa Rhodoksella, jossa tutustui Jallukolan esikuvaan Rommikolaan. Jallukola muistuttaa esikuvaansa, mutta turhat hienostelut, kuten limettimehun voi tästä suomalaisdrinkistä jättää suosiolla pois.”
Pohjoista eksotiikkaa

Jaloviina, lempinimeltään Jallu, on suomalainen vastine konjakille.

Ehtaa konjakkia pullosta löytyy rahtusen, loppu onkin rehellistä suomalaista viinaa. Yhden tähden Jallussa konjakkia on vähemmän, kolmen tähden pullossa enemmän.

Kuinka paljon, sitä ei alkoholimonopolimme enää suostu paljastamaan. Erään sanomalehden nuorisoliitteessä esitelty Jallun testiryhmä ei onnistunut maistamalla erottamaan yhden tähden Jallua laadukkaammasta veljestään, joten emme usko tähdillä olevan merkitystä Jallukolan maussa.

Jallukolaa siemaillessa voi muistella sitä hilpeää seuramatkaa Rhodoksella, jossa tutustui Jallukolan esikuvaan Rommikolaan. Jallukola muistuttaa esikuvaansa, mutta turhat hienostelut, kuten limettimehun voi tästä suomalaisdrinkistä jättää suosiolla pois.

Jallukola onkin erinomainen valinta tarkan budjetin ystäville, sen kun voi halutessaan valmistaa kolmesta tähdestä ja parhaasta kolasta, mutta yhtä hyvin huokeammin yhden tähden iloliemestä ja marketin halpiskolasta.

Sylvin mielestä tuo jälkimmäinen on jotenkin hieman aidompi. Mutta makuasioistahan on turha kiistellä.

Ainekset:
jaloviina
kolaa
jääpaloja
Nopein tapa valmistaa Jallukola on tehdä se suoraan lasiin. Laita korkeahkon lasin pohjalle muutama jääpala. Kaada päälle reilu hömpsy Jallua ja täytä kolalla. Mukavan eksoottiseen tunnelmaan pääsee kuuntelemalla vaikkapa edesmenneen Frankie Ruizin salsatulkintaa:

Tammikuu on tahmakuu!

Joulukuu oli stressaava ja työtä täynnä: valmisteluja vaativia juhlapyhiä, toisten passaamista ja hyvän lähimmäisen esittämistä lahjatta jäämisen pelossa.

Olet hemmottelun ansainnut ja tammikuussa on sen aika.

Syö sitä, mistä nautit eniten, vietä vapaa-aikasi juuri niin kuin todella haluat: avaa televisio, sipsipussi, olutpullo, oma housunnappi, kumppanin housunnappi ja antaudu nautintojen vietäväksi!

Tammikuun aikana Sylvi auttaa sinua siirtymään heilumisesta hedonismiin. Siivota ja suorittaa ehtii myöhemminkin.

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi