Kippo, 29.11.2014 Helsinki

”Mangoa, kookosta ja granolaa sisältävä Ten ’o’ clock on minulle luonteva valinta, onhan se kuin tikicocktail ilman rommia.”

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vaikka kasvisherkkuja tarjoileva Kippo lieneekin usealle vegaanille jo tuttu paikka, koen näin jouluostossesongin aikaan velvollisuudekseni muistuttaa kahvilan olemassaolosta ja erinomaisuudesta.

Kippo sijaitsee Helsingin ytimessä, Forum-kauppakeskuksen yläkerrassa. Miljöön häly ja levottomuus eivät ehkä suo ruokailulle viihtyisimpiä puitteita, mutta keskeisen sijaintinsa ansiosta se on helppo pistäytymispaikka. Asiakaspaikkojakin on moninkertaisesti enemmän kuin kahvilan aiemmassa toimitilassa Iso-Roobertinkadulla.

Uuden sijainnin myötä yhä useampi on selvästikin löytänyt Kippo-kahvilan. Suosio ei yllätä, sillä Kippo houkuttelee asiakkaan palaamaan raikkaalla ilmeellään, luontevan ystävällisellä palvelullaan ja mikä tärkeintä – tuoreella, eettisellä ja maukkaalla luomuruoallaan.

Vegaania ilahduttaa, että kaikki voileivät ovat saatavissa tofulla, smoothiet manteli- tai soijamaidolla ja kaupungin parhaaksikin kehutun froyon eli jogurttijäätelön saa halutessaan soijamaidosta valmistettuna. Kananmunaa sisältäviä tuotteita ei Kipossa ole tarjolla, joten vegaani voi huoletta syödä majoneesia sisältäviä voileipiä.

Kippo on hyvä esimerkki siitä, kuinka terveellisen ruoan ei tarvitse olla tylsää ja mautonta. Voileivät ovat kekseliäisyydessään onnistuneita kokonaisuuksia, ja jogurttijäätelön runsas lisukevalikoima voi aiheuttaa tilatessa päänvaivaa. Mehut valmistetaan luomuhedelmistä tuorepuristettuina, ja vaihtoehdot saattavat vaihdella sesongin mukaan. Ja oletpa sitten terveysfriikki tai herkutteleva hedonisti, voin luvata, että saat kaiken kaipaamasi Kipon pehmeistä ja hedelmäisistä smoothieista.

Vaikka olen lounastanut Kipossa kymmeniä kertoja, ei oma kokemukseni valikoimasta ole valitettavasti järin kattava – olen niin kiintynyt suurenmoisiksi toteamiini vakioannoksiini, että minun on vaikea kokeilla mitään uutta. Vegaanisesta pestosta, tofusta, aurinkokuivatusta tomaatista, rucolasta ja avokadosta koostuva Sir Pesto edustaa voileipien ylevintä aatelistoa. Smoothieista mangoa, kookosta ja granolaa sisältävä Ten ’o’ clock taas on minulle luonteva valinta, onhan se kuin tikicocktail ilman rommia.

Kippo on perheyritys, jonka toimintaa motivoivat veganismi ja eläinten oikeudet. Vegaaniasiakkaan näkökulmasta täysin kasvisperäinen valikoima olisi tietysti se paras vaihtoehto, mutta on hyvin mahdollista, että ilman kahvilan (luomu)maitovalmisteita kellään meistä ei olisi mahdollisuutta päästä nauttimaan kahvilan ihanuuksista. Nykyisellään Kippo on kenelle tahansa helposti lähestyttävä herkkukeidas, joka tekee myös vegaaniruokaan tutustumisen mutkattomaksi ja houkuttelevaksi.

Kippo
Kauppakeskus Forum, Kukontori
Helsinki

ma-pe 10.30-20.00
la-su 11.00-18.00

cafekippo.fi  

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi