Kuvittaja ottaa vapauksia

Katse teoksessa kiinnittää aina huomion, sanoo kuvittaja Mirkka Hietanen.

Mirkka Hietanen on 37-vuotias graafinen suunnittelija, joka on toiminut free lancerina 8 vuotta. Tällä hetkellä hän työskentelee Helsingin Nuorisoasiainkeskukselle. Hietanen on tehnyt lehti- ja kirjasuunnnittelua, kuvituksia ja pitänyt näyttelyitä 90-luvun lopusta saakka. Useimmiten teokset ovat olleet kuvituksenomaisia akvarelli-, guassi- ja tussitöitä. 

Maalaaminen vaatii keskittymistä

Hietasen Sylviin tekemä maalaussarja Eläinmuotokuvia koostuu pelkästään tussitöistä, joissa esiintyy kuvioilla pinnoitettuja eläinten muotokuvia.

”Useimmiten maalaamiseen tarvitaan pidempi vapaa jakso, että ehtii keskittymään. Minulle ei sovi työskennellä tunti siellä ja toinen täällä. Sen takia usein saattaakin mennä pitkiä aikoja, että en ehdi maalata tai piirtää omia projekteja.”, kertoo Hietanen

Hietanen pitää pienistä kuvioista, mutta toisaalta muotokuva antaa paljon variaatiomahdollisuuksia rajaamatta aihetta liian tiukasti. Katse teoksessa kiinnittää aina huomion. Eläimet yhdistettynä inhimillisiin piirteisiin kiehtoo, vaikkakin eläinten inhimillistäminen ei tee muuta kuin hallaa Hietasen mielestä.

”Kuvittajana otan kuitenkin sen vapauden. Tämä sarjan 8 teosta syntyi muutama vuosi sitten ja ajatuksena on jatkaa kun vain aika antaa myöten.”

Hietanen käyttää paljon aikaa ainoastaan ajatustyöhön, ennen kuvitustyön aloittamista.

”Olen surkea luonnostelija, mutta pyörittelen ideoita päässäni, ehkä kirjaan joitain ajatuksia ylös. Sitten alan toimeen, usein alkuperäinen idea muuttuu joksikin toiseksi matkalla.”

 

Mirkka Hietanen: Eläinmuotokuvia

 

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi