Lazards: Beautiful Release 2017

Lazards tarjoaa tuoreella EP-julkaisullaan lo-fi-sävytteisiä rokkibiisejä, joihin on helppo hullaantua.

  ★★★★½ 

Helsinkiläisyhtye Lazardsin tuore EP-julkaisu Beautiful Release on omaperäinen ja koukuttava kuuden kappaleen kokonaisuus. Bändiviisikko on äänittänyt levyn yhteistyössä Pää Kii ja Damn Seagulls -bändeistä tutun Lauri Elorannan kanssa. Lopputuloksena on herkullista lo-fi-sävytteistä vaihtoehtorockia tarttuvine tahteineen, riffittelyineen ja syntikkasaundeineen. Biisien tunnelmat aaltoilevat myrskyävästä surinasta raukeaan rakkauslainehdintaan. Kaiken kruunaa vokalisti Jens Hortlingin taidokkaat, pinnan alta kouraisevat laulusuoritukset. C-kasettijulkaisun ulkomuoto on pinkkiä väriä pullollaan ja siksi niin silmiä hivelevä – sitä haluttaa hipelöidä ja kuunnella.

Laitan kasetin soimaan. Killing Fields on pysäyttävä, raastavan laulannan siivittämä kappale, joka saa hitaahkolla junttauksellaan ajan ja paikan tajun hämärtymään. EP:n nimikkobiisi Beautiful Release on vetävällä elektrosytkeellä maustettu rokkiralli. Sitä kuunnellessa tuntuu kuin suoniin virtaisi villisti kihelmöivää sähköä. Come To Me on kiehtovan synkkää taiderockpauhua, joka jää helposti päähän soimaan.

A-puoli kääntyy B-puoleksi. Stars In Your Eyes lävähtää korvilleni. Ah, mikä rakkaus-slovari. Tämän jälkeen hypätään aivan toisenlaisiin tunnelmiin, kun Deuce vetäisee mukanaan psykedeeliselle rokkitripille. Yksinkertainen, ihanasti jauhava rumpukomppi ja kitarariffit hivelevät korvia. Biisi on reilun kolmen minuutin mittainen. Se harmittaa, sillä tämän kappaleen soisi kestävän paljon pidempään. EP päättyy Sister Says -kappaleeseen, jossa on miellyttävän rauhoittava tahti – juuri sopiva lopetus tälle tenhoavalle julkaisulle.

Kuuntelen EP:n alusta loppuun uudelleen ja uudelleen. Kuuntelusessioni venähtää monituntiseksi. Beautiful Release ei päästä minua kauniista otteestaan, mutta ei sen väliä – vietän mielelläni aikaa tässä hypnoottisessa Lazards-koukussa!

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , ,

Kommentoi