Lock In, Creat Space
3.12.–11.12.2016

Taiteilija Isabella Chydenius kutsuu koko maailman tarkkailemaan intensiivistä ihmiskoetta.

Mitä kaikkea mielessä tapahtuu, kun sulkeutuu viikon ajaksi omiin oloihinsa pieneen galleriatilaan? Suomalaissyntyinen taiteilija Isabella Chydenius pistää itsensä likoon poikkitaiteellisessa Lock In -teoksessaan, jonka hän toteuttaa Helsingin Punavuoren Creat Spacessa.

Teoksessa maalaus- ja performanssitaide kohtaavat virtuaalitodellisuuden ainutlaatuisella tavalla. Chydeniuksen taiteilua, nukkumista ja elämistä voi seurata ympärivuorokautisesti tilan ikkunaa tuijotellen tai livestreaminä. Mielenkiintoista kytättävää tirkistelyhaluisille!

Creat Spacen seinät on peitetty valkoisella kankaalla. Keskellä näyttelytilaa on vitivalkea sänky. Viikon jokaisena päivänä taiteilija pukee ylleen uuden valkoisen asun. Tila tulee viikon aikana muuttumaan visuaalisesti ja emotionaalisesti. Chydenius haluaa irtaantua ympäröivästä maailmasta. Nyt ei plärätä niska jäykistyneenä kännykkää tai kytätä televisiota, aikaa tapetaan taiteen keinoin!

Chydeniuksen mukaan muutoksen konkreettinen näkeminen ja seuraaminen on tärkeä näkökohta sekä vertauskuva maailmalla tapahtuville muutoksille. Nyt nämä muutokset piirtyvät tarkkailijan silmiin yhden taiteilijan näkökulmasta. Alkaako mielessä myllertää, kun ulkoiset ärsykkeet on minimoitu ja valta annetaan omalle luovalle ajattelulle? Miten nämä ajatusvirrat piirtyvät tilan täyttäville kankaille? Teoksen avulla pyritään tarkastelemaan muutosten herättämiä haasteita ja oivalluksia – ja myös hyväksymään ne.

Lock In -teos käynnistyy lauantaina 3.12. keskiyön aikaan, kun Chydenius astahtaa galleriatilaan nukkumaan. Hetkeen Chydenius ei paikalta poistu, sillä hän elää tilassa sunnuntaihin 11.12. klo 12 saakka. Kun taiteilija häipyy paikalta, avautuvat Creat Spacen ovet muulle yleisölle. Vierailijat pääsevät kokemaan tuoreeltaan sen, millaisia luomisprosesseja neljän seinän sisällä on taiteilijan erakoitumistripillä tapahtunut.

Lock In 3.12.-11.12.2016
Creat Space, Albertinkatu 12, Helsinki
24/7 livestream: http://creat.fi/lock-in 

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi