_MG_8718

Sylvin maailmanmatkaajat: Macska, vegeparatiisi Budapestin ytimessä

Naisemme ja miehemme maailmalla tyydyttävät kaukokaipuutamme jakamalla viikon kohokohdan reissuiltaan. Tällä kertaa fiilistellään Budapestissa.

Budapestissa on satanut kolme päivää, ja istumme neljättä tuntia samassa ravintolassa uppoutuneena olemiseen. Kolmen ruokalajin, kahvin, viinin sekä tuorepuristettujen hedelmämehujen jälkeen olemme yllättäen edelleen matkabudjetissa.

Vääntäydyn tyynyjen uumenista ylös ja laskeudun himmeästi valaistulta loungeparvelta maan pinnalle jututtamaan työntekijöitä. Aito ja ystävällinen palvelu toimii myös englanniksi ja saankin kuulla vakioväen olevan erittäin kansainvälistä porukkaa.

Kasvisravintolan herkulliset, sopivan niukkana pidetyn menun annokset valmistetaan mahdollisimman lokaaleista ja ajankohtaisista aineksista. Reggaemusiikki sekä bungalowmainen sisustus kissapatsaineen muodostavat kummallisen tasapainoisen ja rentouttavien tunnelmien fuusion.

_MG_8708_2

Kaverusten festivaalicateringista alkunsa saanut Macska on ilahduttanut asiakkaitaan keskustan hiljaisella sivukadulla jo viisi vuotta. Erikoisohjelmana ravintolassa järjestetään muun muassa munniharppuiltoja, jossa kyseistä instrumenttia voi kuulla ja oppia soittamaan.

Macskassa voi paikallisen taiteen sekä loputtomien yksityiskohtien ihailun ohella pelata vaikka pöytäfutista, ja netinnälkäisille löytyy tarvittaessa nopea yhteys ulkomaailmaan.

Kirjoittaja on viihtynyt tien päällä helmikuusta 2014, eikä loppua näy. Isän mukaan kyseessä on tyttären lähes 30 vuotta jatkunut nuoruuden levottomuus. Oma diagnoosi: parantumaton kaukokaipuu, krooninen matkakuume ja vakavasti otettava kofeiiniriippuvuus. Lue matkan aiemmasta kohokohdasta.

Jaa:
Share on Facebook7Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi