1620255_606779509402182_515550771_n

Ojakadun Vohvelikahvila, Tampere 5.2.2104

Vieraileva toimittaja kirjoittaa ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Hänkin on kovin, kovin nälkäinen.

Asuin melkein kymmenen vuotta Vohvelikahvilaa vastapäätä, ja se on niitä harvoja asioita, joita minun on ikävä muutettuani pois Tampereen keskustasta. Olen istunut siellä tekemässä töitä, lukemassa, tapaamassa ystäviä tai vain herkuttelemassa lukemattomia kertoja. Kävin kahvilassa itse asiassa säännöllisesti jo kauan ennen Ojakadulle muuttamistani sen alkuajoista lähtien, sillä ystäväni asui lähellä, ja kävimme usein peli-iltojen tauoilla kahvilla. Ensimmäiset vieraskirjamerkintäni lienevätkin avajaisvuodelta 1992.

Aikanaan Vohvelikahvilaan houkutteli kardemummakahvi, joka oli silloin luova uutuus ja harvinaista herkkua. Nykyisessä kahvihienostelevassa maailmassa Vohvelikahvila ei ole yrittänytkään pysyä erikoiskahvien junassa mukana. Se panostaa rauhalliseen ja kodikkaaseen tunnelmaan, vaihtuviin paikallisten taiteilijoiden näyttelyihin sekä ennen kaikkea herkullisiin vohveleihin.

En muista, milloin vegaaniset vohvelit lisättiin listalle – joskus 90-luvun puolivälin jälkeen varmaan – mutta siitä lähtien paikasta tuli minulle entistä rakkaampi. Syön yleensä pähkinäsuklaa-soijajäätelövohvelin. Siis pähkinää, suklaakastiketta, vohveli ja jäätelöä vegaanisena. Vohvelikahvilassa käyminen palauttaa yli parinkymmenen vuoden takaisen tilanteen mieleeni aina niin vahvasti, että tätä osaa arvostaa paljon enemmän kuin missään muussa paikassa.

Vegaanisia vohveleita on listalla neljä, joista yksi on suolainen, joskaan annos ei ole valitettavasti kovin onnistunut. Varmaan omenavohveli ja hillojäätelövohvelikin ovat hyviä, mutta minä olen vohvelini valinnut. En muista, koska kokeilin viimeksi mitään muuta kuin pähkinäsuklaavohvelia.

Pakkohan se oli taas syödä.

Lisättäköön vielä se, että Ojakatu on Tampereen kaunein katu, ja Vohvelikahvilan terassilla on todella mukava viettää kesäpäivää. Ei ollut lainkaan paha naapuri.

Vohvelikahvila
Ojakatu 2
Tampere

ma–la 9–20
su 11–19

Vohvelikahvilan kotisivut ja Facebook-sivut.

Kommentoi