Outojen roolien mies

Night Visions -festivaalilla vieraileva Lou Taylor Pucci teki ensimmäisen romanttisen pääosaroolinsa. Hänen näyttelemänsä mies rakastuu monsteriin.

Kuvat: Riitta Supperi

Night Visions -festivaalilla vieraileva Lou Taylor Pucci teki ensimmäisen romanttisen pääosaroolinsa. Hänen näyttelemänsä mies rakastuu monsteriin. 

Amerikkalainen Evan rakastuu Italiassa tapaamaansa Louiseen. Mutkaton suhde kehittyy nopeasti, vaikka Evan kantaa salaisuutta; hän on juuri menettänyt äitinsä. Louisella on kuitenkin suurempi salaisuus; hän muuttuu ajoittain hännäkkääksi hirviöksi.

”Iso osa minulle lähetetyistä käsikirjoituksista on todella omaleimaisia. En tiedä, miten sain tämän maineen, mutta olen iloinen siitä”, Evania näyttelevä Lou Taylor Pucci kertoo nauraen. Hänen iso läpimurtonsa oli indiedraama Thumbsucker (2005), jossa Pucci näytteli peukaloaan imevää lukiolaispoikaa. Roolista tipahti parhaan näyttelijän palkinto Berliinin elokuvajuhlilla.

”En halua kuulostaa röyhkeältä, mutta uraani kunnioitetaan. Ja sitä kunnioitetaan  taidepiireissä, ei filmitähtiuniversumissa”, Pucci toteaa. Läpi haastattelun hän hymyilee, vitsailee ja sanoo usein ”awesome”. Mutta röyhkeältä hän ei kuulosta.

2_sylviin_Pucci_by_Supperi

Pucci on Helsingissä Night Visions -festivaalilla elokuvan Spring tiimoilta. Pienellä budjetilla toteutettu, amerikkalainen kauhuelokuva rikkoo genrerajoja. Festivaaleilla se on eittämättä mukana kauhuelementtinsä takia, mutta tarinaa kuljettaa rakkaus.

”En kyennyt ajattelemaan Springiä ollenkaan kauhuelokuvana. En osannut lähestyä sitä epärealistisena, yliluonnollisena tai edes tehostettuna maailmana”, miespääosaa Evanina näytellyt Pucci kertoo.

Elokuvaa onkin luonnehdittu ”kuin Linklaterin ohjaamaksi kauhuksi”. Puccin ja hänen vastanäyttelijänään toimineen Nadia Hilkerin välillä onkin uskottava, moderni ja näpäkkään dialogiin nojaava valkokangasromanssi. Mitä sitten, että toisella romanssin osapuolista kasvaa häntä?

Springin ohjaajapari Justin Benson ja Aaron Moorhead vierailivat Night Visions -festivaalilla kaksi vuotta sitten. Heidän minibudjetilla toteuttamansa elokuva Resolution (2012) oli jo sitä ennen ehtinyt kerätä kiitosta festivaaleilla. Seuraavaan elokuvaansa he halusivat Puccin.

”He olivat nähneet haastattelujani internetistä ja olivat sitä mieltä, että vaikutin aidolta, tavalliselta kaverilta.”

Hilker palkattiin viime tipassa Skypen kautta tehtyjen koe-esiintymisten perusteella. Näyttelijäkaksikko tapasi vasta Italiassa, jossa he treenasivat kaksi viikkoa ennen kuvausten alkamista.

”Näyttelijä Vincent D’Onofrio kertoi minulle erikoisen asian romanssin näyttelemisestä. Sinun täytyy joko rakastaa vastanäyttelijääsi tai vihata häntä, vihata kaikkea hänessä. Jostain syystä molemmat näyttävät rakkaudelta valkokankaalla”, Pucci nauraa ja vakuuttaa, että hänen ja Hilkerin välillä kyse oli ystävien välisestä rakkaudesta.

3_sylviin_Pucci_by_Supperi

Heinäkuussa Pucci täyttää 30 vuotta. Takana on ensimmäinen romanttinen päärooli, ja poikamaisia kasvoja koristaa miehekäs parta. Mitä seuraavaksi?

”Hei, näyttelin juuri transvestiittia Kova laki -sarjassa. En tiedä yhtään, mitä tapahtuu. Ehkä me kaikki joudumme ulkoavaruuden olentojen imaisemiksi”, näyttelijä vitsaillee.

Hän jatkaa kuitenkin analyysillä.

”Hyvän uran pitäisi minusta olla kuin hyvä elokuva. Ensimmäisessä näytöksessä pitäisi ottaa haltuun kaikki sävyt, joita aikoo käyttää; kauhu, komedia ja niin edelleen. On vaikea tehdä kauhua toisessa näytöksessä, jos siitä ei ole mukana aiemmin. Itse olen yrittänyt kokeilla kaikkea mahdollista ensimmäisessä näytöksessä. Nyt koen olevani toisen näytöksen alussa. Olen vakiinnuttanut asemani. Nyt minun vain pitäisi päättää, mitä sillä teen.”

Lou Taylor Pucci on paikalla Spring-elokuvan näytöksissä torstaina 16.4. klo 17.50 Andorrassa ja lauantaina 18.4. klo 18.15 Bio Rexissä.

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi