Salamarock
Tavastia 6.4.2016

”Paikalle on saapunut suuri joukko iloisia ihmisiä. Ilmassa on riemua ja riehakkuutta. Jähmettyneenä tapittavista rokkipoliiseista ei ole tietoakaan.”

Tavastian kattorakenteet ovat poksahdusvaarassa, kun illan tunnelma asettuu sinne asumaan.

  ★★★★★ 

Päässä jytisee ja paukkuu raivo maamme hallituksen julkistaessa tulevia budjettileikkauksiaan mm. kehitysyhteistyövaroista. Mieli on sekava ja mietityttää, saako illan aikana edes hymyn sorttista ilmettä naamaansa väännettyä. En anna vihalle valtaa, vaan suuntaan askeleeni kohti Kamppia. Tavastialla järjestetään Salamarock, jolla kerätään varoja Tansanian nuorten ja vammaisten ihmisten kulttuuri-, paikallisradio- ja liikuntatoiminnan tukemiseksi. Hyväntekeväisyyskonsertti on Lyhty ry:n, Vikesin ja Liike ry:n yhteistyön tulosta.

Illan rysäyttää käyntiin Kari Peitsamo. Vaikka keikan ajankohta on aikainen alkuilta, ei hänen tarvitse soitella tyhjälle salille. Paikalle on saapunut suuri joukko iloisia ihmisiä. Ilmassa on riemua ja riehakkuutta. Jähmettyneenä tapittavista rokkipoliiseista ei ole tietoakaan. Yhteislauluna hoilotetaan sujuvasti niin Perseitä, perseitä, perseitä –viisu, kuin Kauppaopiston naiset. Taputtelua. Hurraamista. Peitsamo, tuo Nokian Nostradamus, on tässä hetkessä showmies oikealla paikallaan.

Kari Peitsamo

Seuraavaksi lavalle astelevat Juustopäät, joiden punkrokkailu on tasaisen varmaa ja saa yleisön entistä hilpeämmälle tuulelle. Sitten on hyvä hetki hivenen hengähtää ja nauttia Antero Lindgrenin kauniisti soljuvista melodioista. Hänen musiikkinsa tuo vahvasti mieleen amerikkalaisartisti Ryan Adamsin tunnelmoinnin. ”Ihana Antsu!”, joku lähelläni osuvasti hihkaisee. Tämän jälkeen tunnelma rauhoittuu vielä entisestään, kun Samae Koskinen heittää settinsä. Tämäkään ei ihmismieliä latista, vaan Tavastialla hehkuu rauha ja lämpö.

Antero Lindgren

Lavalla kipaisee myös stand up –koomikko Ali Jahangiri kertomassa uunituoreen Tuntematon pakolainen –dokumenttinsa kuvasmatkan erikoiskoukeroista. Naurattaa.

Hissutteluhetket tältä illalta loppuvat. Rap-artisti MC Koo villiinnyttää yleisön. Yhden jos toisenkin käpälä nousee ilmaan yo:ta hokien. Herra nauttii esiintymisestään ja tuo innostus tarttuu kuulijoihin voimauttavan tanssitaudin muodossa. Kuuma meno! Tansanialainen Wakuziba vakuuttaa esiintymisellään. Herran laululahjat yhdistettynä Kalle Salonen Bandiin pistävät yleisön takamuksiin liikettä. Viimeistään tässä vaiheessa arkihuolten musta pilvi on haihdutettu. Meininki vauhdittuu entisestään punkahtavan Karkkipäivän soitellessa säkenöivästi. Makea meno!

MC Koo ja Wakuziba

Ilta päättyy melkoiseen spektaakkeliin, kun Pertti Kurikan Nimipäivät, nuo maailman kirkkaimmat punk-tähdet, heittävät keikkansa. Byysat eivät kauaa laulaja Kari Aallon yllä pysy, kun hän pääsee vauhtiin. Farkut pois, luukutus alkakoon! Aalto kertoo jossain vaiheessa keikkaa yleisölle kauan odotetun ilouutisen: hän muuttaa pian pois asuntolasta ja aloittaa uuden elämän toisaalla. Herkistymme. Jos laulusolistin lava-akti on täynnä räyhäenergiaa, eivät muutkaan bändin jäsenet jää Aallon varjoon. Kitaristi Pertti Kurikan lavakarisma ja kitarointi on tuttuun tapaan vailla vertaa. Rumpali Toni Välitalon iloa uhkuvasta rummuttelusta ja elämänasenteesta ylipäätään voisi yksi, jos toinenkin yrmynaama ottaa oppia. Mikä ilon lähettiläs! Joukon hännille ei jää myöskään basisti Sami Helle. Stara-ainesta. Bändi kajauttaa viimeisenä biisinään ilmoille Pertti Kurikan Nimipäivät –kappaleen, joka on täydellinen lopetus tapahtumalle ja tuo hymyn salamarokkailijoiden onnellisille kasvoille.

PKN2

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , , , , , , ,

Kommentoi