Soho, Tampere
18.1.2015

”Taikinassa oli paljon korianteria ja valkosipulia – mikä onkin mielestäni paras tapa maustaa falafelit. Olin aika onnellinen.”

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia. 

Tunnen Sohoa kohtaan melkoista lukkarinrakkautta, joten älkää odottako tältä arviolta etäisen analyyttistä otetta sen enempää kuin Telakankaan kohdalla. Sohossa on kiva olla, joko päiväseltään kirjoittamassa tai illalla ystävien kanssa. Sen jälkeen, kun muutin pois Tampereelta, siitä on tullut minulle keskeinen välietappi. Rakas pikkuveljeni pitää siellä maailman nerokkainta Tidsmaskin-klubia.

Manukin mainitsi Sohon tamperelaiseksi lempibaarikseen arvioidessaan paikan vegaanicurryn vuonna 2011. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun Hyvässä kurkussa julkaistaan toinen arvio jostain paikasta. Edellisestä on aikaa, ja nyt on tapahtunut sen verran suuria, että oli pakko. Soho nimittäin uudisti listansa ja lisäsi sille talon omat falafelpyörykät ja falafelpurilaisen – vanha kunnon kasviscurrykin löytyy edelleen. Tampereen heikossa falafeltilanteessa tämä on melkoinen uutinen.

Sohon listalla on ollut jo pitkään hyvin kasvisruokia, ja vegaaniversio on tarjottu melkein jokaisesta. Riisuttuna versiona, ei mitään korvaavana, mutta kuitenkin. Edellisellä listalla oli valmispihvistä tehty purilainen ja peas ’n chips -annos, jossa oli valmishernepyöryköitä ja hummusta. Kyllähän niitäkin tuli syötyä, mutta varsinkin Kustaa III:n ja Ruby & Fellasin huumaavan kasvistarjonnan rinnalla ne alkoivat vaikuttaa aikansa eläneiltä.

Tapasin vanhan ystäväni lounaalla, ja tilasimme molemmat falafelannokset. Minä valitsin falafelit ranskalaisilla. Pyörykät olivat yksinkertaisesti parhaita ”ulkona syötyjä” falafeleja, joita olen Tampereella saanut. Niissä oli vahva rapea kuori ja mehevä sisus, jonka rakenne oli tarpeeksi rakeinen. Taikinassa oli paljon korianteria ja valkosipulia – mikä onkin mielestäni paras tapa maustaa falafelit. Olin aika onnellinen.

Nämä pärjäävät vertailussa Helsingin falafelboomin parhaimmistollekin, mutta pääkaupungissa saa toki monipuolisempia annoksia. Sohon annokseen kuuluu kupillinen talon omaa harissakastiketta ja iso läjä ranskanperunoita. Jokin toinen falafeleja tukeva kastike, vaikka sitruunainen tahini tai vihreä salsa, olisi täydentänyt sitä hyvin.

Maistoin myös ystävän falafelpurilaista, ja sekin oli herkullista. On kuitenkin ehkä pakko käydä testaamassa se itse, ihan vain varmuuden vuoksi.

Saattaa muuten olla, että Soho oli asialla kreivin aikaan. Tätä kirjoittaessani kiertää nimittäin huhuja, että Fafa’s etsisi tiloja Tampereelta. And so it begins.

Gastropub Soho
Otavalankatu 10
Tampere

ma–pe 11–02
la 12–02
su 14–02
(Keittiö auki ainakin klo 23 saakka)

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi