Suuri urheilujuomatesti

Jos känni vastaa urheilusuoritusta, krapulaan tarvitaan palautusjuomaa. Ensin Sylvi joi – ja sitten Sylvi joi.
1

Kuvat: Eva-Liisa Orupold

Havahduin urheilujuomien krapulaa parantaviin ominaisuuksiin vasta vähän aikaa sitten. Olin tutustunut juomiin kuumassa Etelä-Amerikassa, jossa oli pakko juoda muutakin kuin vettä selviytyäkseen, koska hutera olo, nestehukka ja +35 astetta olivat melkein hengenvaarallinen yhdistelmä.

Kännissä oleminen on melkoinen suoritus, joten krapula muistuttaa urheilusuorituksen jälkeistä tilaa. Ja onhan se. Edellispäivänä tulee usein tanssittua paljon ja juotua liian vähän vettä. Urheilujuomat ovat parasta palautumisjuomaa.

 

1. Gatorade, Cool Blue

Juhannuksen jälkeinen maanantai on vaikea, ja avaankin ensimmäisen testipullon.

Miksi nimi on Cool Blue? Juoman nimi ja etiketin design ovat melko maskuliinisia ja kökköjä. On myös outoa, että väri on sininen, vaikka maku on vadelma. Tosin esanssinen sellainen.

Myönnettäköön, että kolmasosan juotuani olo on kohentunut. Kyllä tämä nesteyttää ja herättää kropan henkiin. Miinusta tulee kuitenkin etiketissä olevasta product for sportsmen –tekstistä. Olen siis väärää kohderyhmää. Missä on juoma sportswomaneille?

Olo on ihan ok, mutta suuhun jää paha maku. Vain miehille suuntaamisesta ropisee miinusta, eli kaikkiaan 2,5 tähteä.

 

22. Powerade, Mountain Blast

Onkohan tämä sama juoma kuin edellinen? Samanlainen design ja sama sininen väri.

Maun pitäisi olla marjaisa, mutta ei tämä kyllä ole, enemmänkin maku on metallinen. Juomasta jää myös outo jälkimaku. Jos krapula ei maistunut aikaisemmin suussa, niin nyt maistuu. 3,5 tähteä.

 

3

3. Vitamin Well, Reload

Olen Tallinnassa, ja täällä on pienistä kaupoista vaikeaa löytää urheilujuomia.

Vihreän teen makuista Fatburner-juomaa en uskalla maistaa. Päätän kokeilla Vitamin Welliä, jota myydään Suomessakin. Krapulani ei olisi tänään niin paha, jos olisin nukkunut enemmän, joten hulautan juoman kertaheitolla. Ja kyllä, pakko myöntää, olo kohenee heti! Olen aivan reloaded.

Makuna on sitruslime, ja se on paras tällä hetkellä testatuista. 4 tähteä.

 

4. Borjomi

Borjomi ei ole mikään urheilujuoma, mutta se on yksi lemppareistani ja auttaa krapulaan. Suoraan Georgian vuoristoista tuleva suolainen mineraalivesi on vissyn kaltainen, mutta kerrottuna sadalla. Juoma sisältää jäätävät määrät suoloja ja muita mineraaleja, jotka saavat kehon heräämään henkiin. Vähän kuin tiputuksessa olisi. Itse maku on suolainen ja ystäväni mukaan uimahallin klooriveden makuinen. Saattaa siis vaatia parikin maistelukertaa, jotta makuun tottuu.

Olen tulossa Pori Jazzeilta, ja jostain kumman syystä Borjomin maku tuntuu juuri tänään todella suolaiselta. Juoman loppuun juominen tekee hieman tiukkaa. Mutta kyllä, tämä on elämän eliksiiriä. 4,5 tähteä.

Borjomia saa Suomesta ainakin Viiskulmassa olevasta Pikku Georgia -ravintolasta.

 

5

5. Leader recovery -palautusjuoma

No nam. Tämä on trooppisten hedelmien makuinen ja herkullinen. Juomassa on proteiinia, ja se tekee mausta ehkä hieman liian jauhemaisen. Mutta ehdottomasti testin parhaimman makuinen.

Epäilen, auttaako tämä samalla tavalla kuin muut, koska ainesosalistassa on pelkästään hiilihydraatteja, rasvaa, energiaa ja proteiinia. Näin äkkiseltään sanoisin, että ei ole mikään kovemman luokan nesteyttäjä.

Olosta tulee kuitenkin varmempi. 3,5 tähteä.

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi