Sylvi arvioi: SDP

Sosiaalidemokraattien vaalitempaus Hakaniemen torilla keräsi mummot karkkikorien ääreen.

Kuvat ja video: Riitta Supperi

Sosiaalidemokraattien vaalitempaus Hakaniemen torilla maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina keräsi mummot karkkikorien ääreen.

Hakaniemen torin sunnuntaimarkkinat on valjastettu vaalimarkkinointiin, ja kaikki puolueet on sijoitettu vaalikujalle Metallitalon edustalle. SDP:n vaalikoju voittaa koollaan naapureiden teltat. Punaiset katot sulautuvat Hakaniemen muuhun tori-ilmeeseen. Ilmassa tuoksuu paistettu silakka ja haitari raikaa.

069SYLVI__SDP_vaalitilaisuus

Haitari jääkin ainoaksi viihdykkeeksi sunnuntain vaaliteltoilla.

Sosiaalidemokraattiien tähtiehdokkaista Nasima Razmyar ja Pentti Arajärvi postailevat teltan edessä ja juttelevat hillitysti ihmisille. Päivi Lipponen on kuulemma käynyt, mutta nyt naisesta ei näy kuin vaaliesite. Eero Heinäluoma lymyilee teltan takakulmalla, ja jakekee nimikirjoituksia kirjaansa, jota myös myydään teltasta. Yleisö on iäkästä.

Kukaan ei tartu hihaan, ehdota keskustelua arvoista, eikä puhujakorokkeita ole. Edes puolueen ahtaaja-ehdokas Jape Lovén ei äidy duunareita puollustavaan palopuheeseen. Vaalitilaisuus luottaa Marianne-karkkeihin ja lehtisiä jakaviin tukijoukkoihin. Aika laimeaa.

058SYLVI__SDP_vaalitilaisuus

 

 

Tunnelma:

  ★★☆☆☆ 


Tarjoilu:

  ★☆☆☆☆ 


Toripuheet:

  ★☆☆☆☆ 


Yleisarvosana:

  ★★☆☆☆ 

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi