Sylvin maailmanmatkaajat: Päättyneiden suhteiden pyhättö, Zagreb, Kroatia

”Näyttely on kokoelma pieniä tarinoita ja hetken kuvia suurista tunteista, jotka repivyydessään muistuttavat rakkauden universaaleista sävyistä.”
Brokenships_1

Naisemme ja miehemme maailmalla tyydyttävät kaukokaipuutamme jakamalla viikon kohokohdan reissuiltaan. Nyt ollaan Zagrebissa museossa, jonne päätyvät päättyneet rakkaustarinat.

Kroatian pääkaupungin ytimessä, vanhojen rakennusten koristamalla kukkulalla, on sisäänkäynti särkyneiden sydänten museoon. Innovatiivisuudestaan palkittu konsepti on syystäkin vetonaula ja kiinnostava ihmisryhmään katsomatta.

Näyttely on kokoelma pieniä tarinoita ja hetken kuvia suurista tunteista, jotka repivyydessään muistuttavat rakkauden universaaleista sävyistä. Omin sanoin kirjoitetut kertomukset menetetystä rakkaudesta, sokeasta hullaantumisesta, turhista toiveista ja tuhoontuomituista yrityksistä saada rikkinäinen toimimaan koskettavat jokaista, joka on joskus rakastanut.

Brokenships_2

Museossa esitellään kertomusten rinnalla suhteiden jäämistöä. Eräs on halunnut päästää viimein irti ja lähettänyt äitinsä vanhan kesämekon näyttelyyn. Toinen on toimittanut rikkinäisen modeemin ja tekstin: We tried – not compatible.

Kaiken kaikkiaan tunteiden ristiaallokossa vierähtää helposti tunti jos toinenkin, kun kiehtovat tarinat pysäyttävät ja pitävät pienen hetken otteessaan. Kun museosta astuu ulos kuvankauniiseen, aurinkoiseen kaupunkiin, päällimmäinen tunne on kuitenkin elämänilo. Maapallon eri kolkista lähetetyt tarinat ovat täynnä lohtua, mustaa huumoria ja toivonpilkahduksia.

Seuraavaksi tekee mieli suklaata ja jäätelöä, joita myydään oivallisesti heti nurkan takana.

The Museum of Broken Relationships -organisaatio haluaa tarjota vaihtoehdon selfhelp-opuksille ja mahdollisuuden ihmisille ympäri maailman käsitellä menetyksen tunteita luovan toiminnan ja yhteisöllisen osallistumisen kautta.

Kirjoittaja on viihtynyt tien päällä helmikuusta 2014, eikä loppua näy. Isän mukaan kyseessä on tyttären lähes 30 vuotta jatkunut nuoruuden levottomuus. Oma diagnoosi: parantumaton kaukokaipuu, krooninen matkakuume ja vakavasti otettava kofeiiniriippuvuus.

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi