Tähtiportti,
Ääniwalli 11.4.2015

”Primitiivisen, koko ruumista vavahdutelleen teknon päälle Witchfinder lausui sanoituksiaan kuin loitsuja ikään.”

  ★★★★☆ 

Sähkömusiikillinen portti avautui superyhtyeen toistaiseksi viimeisellä keikalla.

Vallilan Ääniwallissa järjestettiin lauantaina 11. huhtikuuta maagiset bakkanaalit, kun elektroyhtye Tähtiportti soitti toisen ja toistaiseksi ”viimeisen” keikkansa. Kyseessä oli Perttu Häkkisen ja Vesa Iitin kirjoittaman, salatiedettä ja okkultismia käsittelevän kirjan Valonkantajat (Like) julkaisujuhla.

Illan juontajana nähtiin legendaarinen guru Jorma DickeyElovaara, joka parhaiten tunnettaneen muun muassa okkultismia, homoseksuaalisuutta ja rajatietoa käsittelevästä Vesimiehen Aika -radio-ohjelmastaan vuonna 1969. Jorma oli oivallinen Tähtiportin keikan alustaja, ja oli ilo kuulla ettei hänen ajatustensa kirkkaus ole hälvennyt – joskin juhlatunnelmissa olevat kuulijat eivät ehkä jaksaneet keskittyä puheeseen aivan sen täydeltä pituudelta.

Tähtiportin musiikin takana ovat laulaja Albert Witchfinder (Reverend Bizarre) ja syntetisaattoreista vastaavat Vilunki 3000 (Op:l Bastards, Larry And The Lefthanded), Stiletti-Ana (Jesse) ja Randy Barracuda (Imatran Voima). Primitiivisen, koko ruumista vavahdutelleen teknon päälle Witchfinder lausui sanoituksiaan kuin loitsuja ikään: Elämän kevät, kuoleman talvi, orgasmien maailmat, maailmojen kuolema.” Meininki oli lavalla niin intensiivistä ja sekopäistä, että mikäli portit toisiin ulottuvuuksiin olisivat siinä hetkessä avautuneet, en olisi juuri ihmetellyt.

Maineikkaan levy-yhtiö Svart Recordsin kautta Tähtiportti julkaisi helmikuussa 2015 omaa nimeään kantavan pitkän albumin. Joskaan allekirjoittanut ei ole elektronisen musiikin suurkuluttaja, iski kyseinen keikka tajuntaani niin, että levyn aion hankkia ja suosittelen sitä muillekin. Kuten myös Tähtiportin keikalle menoa, jos sellainen elämys meille vielä suodaan.

Albert_Tähtiportti11042015Kuvat: Johanna Siik

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi