Taikuri
Jyväskylä

17.3.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Helsinkiläinen ystäväni suositteli minulle jo jokin aika sitten katuruokaravintola Taikuria, mikäli sattuisin käymään Jyväskylässä. Päädyin taas lehti- ja kirjamyyjäksi Sosiologipäiville, jotka järjestettiin tällä kertaa Jyväskylän kampuksella. Päivällä tuli syötyä aika kevyesti, sillä yliopistoruokalan vegaanivaihtoehto ei houkutellut. Illalla pitäisi mennä tapaamaan tuttuja Vakiopaineeseen, joten kunnon ruokaa oli saatava. Taikurissa on pikaruokalamainen tunnelma, mutta sieltä saa myös alkoholia, mikä sopi hyvin tilanteeseen.

Ystäväni oli suositellut minulle seitanpita-annosta, ja olin kuullut siitä muutenkin hyvää. Jossain mielenhäiriössä innostuin kuitenkin tilaamaan seitanpurilaisen, vaikka listalla olisi ollut myös chimichurrilla maustettuja seitan-tacoja. Seitanpurilaista ei muuten näy tätä kirjoittaessa ainakaan verkossa olevalla listalla, eli se saattoi olla uutuus. Palvelu oli innokasta ja ystävällistä, ja minä raukka menin hämmennyksiin, kun mahdollisia vegaaniannoksia lueteltiin pitkä rimpsu. Ehkä purilainen oli sellainen turvallinen ratkaisu.

Seitanpihvi oli kuitenkin hämmentävä yllätys, enkä vieläkään ihan tiedä, mitä mieltä olisin siitä. Seitan oli rouhittu pieniksi palasiksi ja paistettu jauhelihapihvin tyyliin. Maku oli ihan hyvä, mutta pihvi ei oikein pysynyt kasassa syödessä. Purilaisessa oli perussalaattia sekä talon vegaanista paprikamajoneesia, joka oli vallan hyvää. Muistaakseni annoskuvauksessa mainittiin hummus, mutta sitä en huomannut. Purilaisen kanssa oli ”kouruperunoita” eli vähän kourun muotoisia ranskalaisia, joiden ideaa en ihan tajunnut.

Tällä purilaisella Taikurista ei ihan suosikkia tullut, mutta nälkä lähti ja voimia löytyi Vakiopaine-iltaan. Tuttavat söivät siellä koko illan naapuripizzerian violife-juustoisia noutopizzoja, joten olin ratkaisuuni tyytyväinen. Mutta ensi kerralla täytyy kokeilla pitaa tai tacoja. Tai molempia?

Ravintola Taikuri
Asemakatu 3
Jyväskylä

su–to 10–21
pe–la 10–04.30

Kotisivut

Facebookissa

Jaa:
Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0

Kommentoi