Teini-ikäinen punkkari Baltimoresta

“Pitäisikö soittaa Bastards-cover? Lieneekö Suomessa paljon crusteja? Mikä ruoka on halvinta?”

Kuva: Drew Owen

Drew Owen saapuu Suomeen oksentamaan suoria sanojaan.

Amerikkalainen garagepunkbändi Sick Thoughts tulee Suomeen ensimmäistä kertaa ja kiertää Kouvolassa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Nuoren Drew Owenin tähdittämää yhtyettä hehkutetaan kansainvälisessä mediassa. Eipä ole siis kumma, että tulevista Suomen-keikoistakin on kuhistu etukäteen.

Owen perusti Sick Thoughts -kokoonpanon parisen vuotta sitten 15-vuotiaana, mutta on nuoresta iästään huolimatta jo erittäin kokenut ja tykätty esiintyjä. Kuka tämä lapsinero oikein on?

Sick Thoughts -tuotanto on kokonaan baltimorelaisteini Owenin käsialaa. Hän kertoo perustaneensa yhden miehen yhtyeensä sillä ajatuksella, että haluaa itse olla bändin puikoissa ja myös tehdä biisit omalla tavallaan. Keikkatilanteessa Owen ei kuitenkaan sooloile, vaan kokoaa lavalle kasan artisteja soittamaan kanssaan. Suomessa hänellä on rinnallaan paikallisia muusikoita.

Sick Thoughtsin musiikkia on julkaistu kahden vuoden aikana ällistyttävä määrä, muun muassa kaksi täysipitkää ja 13 singleä. Mikä ihme saa nuoren miehen näin suuresti inspiroitumaan? Tylsyys ja tekemisen puute, vastaa hän yksiselitteisesti.

Muusikon nuoresta iästä huolimatta hänen äänensä on super-tumma ja ihanaa kuunneltavaa kaikessa karheudessaan. Ei kai herra aloittanut tupakkatouhujaan jo lapsukaisena, vai mikä ihme on hänen äänensä salaisuus? Owen kertoo, ettei ole tietoisesti luonut laulutyyliään, vaan antaa äänensä kajahdella pihalle omalla painollaan kuin oksentaisi tai yökkäilisi sanoja ulos kurkustaan.

Owen saa usein kuulla vertailuja muutama vuosi sitten edesmenneeseen amerikkalaiseen muusikkoon Jay Reatardiin. Eikö ala jo ärsyttää? No ei, sillä Reatard oli Owenin mielestä upea artisti, jolta hän on myös saanut vaikutteita. Sick Thoughtsin vertailu muihin artisteihin ylipäätään tuntuu häntä kuitenkin sapettavan.

Onko muita erityisiä asioita, joihin Drew on kyllästynyt? No, häntä kuulostaa vituttavan kaikki.

Entäpä tuleeko hänelle mieleen sairaita ajatuksia Suomesta?
“Pitäisikö soittaa Bastards-cover? Lieneekö Suomessa paljon crusteja? Mikä ruoka on halvinta?” hän pohtii.

 

Sick Thoughts kiertää Suomea:

18.9. Downtown, Kouvola
w/The Achtungs, Black Monk

19.9. Sick Of You Fest, Ääniwalli, Helsinki
w/The Heartburns
Räjäyttäjät
Charm Bags
The Achtungs
The Toxics
Kovaa Rasvaa
Seksihullut
Jyrki Nissinen & Isotissinen
Generals

24.9. Dynamo, Turku
w/The Achtungs, Lost Chords

24.9. Tampere
w/The Achtungs, Nyrkkitappelu

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi