Uusi teekuppila luottaa luontoon

Kalliossa juhlittiin maanantaina uuden teekuppilan avajaisia. Sylvi oli paikan päällä nauttimassa pannullisen.

Kuvat: Elisa Helenius ja Chotto Matte

Kalliossa juhlittiin maanantaina uuden teekuppilan avajaisia. Sylvi oli paikan päällä nauttimassa pannullisen.

Olo-huone second hand & lifestyle -myymälän yhteyteen on avautunut Chotto Matte -teekuppila. Avajaisissa maanantaina parveili nuoria lapsiperheitä ja trendikkään näköisiä kaveriporukoita. Kaksi nuorta miestä soitti kitaraa ja lauloi itse tekemiään kappaleita.

Viehättävässä kuppilassa on isot ikkunat, lasten leikkinurkkaus, kirjoja lainattavana, pöydillä kukkia sekä myytävänä paljon kaikenlaisia söpöjä koruja ja persoonallisia lahjatavaroita. Paikan omistaja, sympaattinen nuori nainen Anna Olaskari ehti hetkeksi istua samaan pöytään Sylvin toimittajan kanssa.

cm

Olaskari tekee teesekoituksia suomalaisista villiyrteistä Pieni hetki –teemerkilleen, jolla on oma verkkokauppa. Toinen nuori nainen, Olo-huoneen omistaja, oli vain kaksi kuukautta aikaisemmin kysynyt Olaskarilta, haluaako hän avata Olo-huoneen yhteyteen oman teehuoneen. Olaskari suostui. Teekuppila oli helppo saada pystyyn valmiiseen tilaan.

Pieni hetki -merkillä oli avajaisissa myynnissä kahta omaa teelatuaan. Sen lisäksi teekuppilassa myytiin viittä lajia irtoteetä lasipurkeissa. Myynnissä olevat teelajit vaihtelevat kuulemma viikoittain.

”Olen itse asiassa enemmän kahvin ystävä”, Olaskari paljastaa. ”Juon kyllä joka ilta kotona kupillisen teetä.”

Olaskari innostui teestä Japanin matkallaan.

”Aina kun tilasin Japanissa teetä, työntekijä sanoi minulle ’chotto matte’ eli ’pieni hetki’. Tästä syntyi teemerkkini ja nyt teekuppilan nimi.”

Pannu yhdelle maksaa 5,50 euroa, ja siitä saa kaksi isoa kupillista teetä. Join itse pannullisen Bongalore Rose Chai –irtoteetä, jossa oli nimen mukaisesti ruusuinen tuoksu ja maku. Pannullisen jälkeen olin jo lähes teehumalassa.

Isommasta pannusta riittää teetä kuuteen pienempää kupilliseen, ja sen hinnaksi tulee 15 euroa. Pannukahvia saa kupin kolmella eurolla, ja cafe au lait -kuppi irtoaa kolmella ja puolella eurolla. Teekuppilasta saa myös pakurijuomia ja pähkinäiseen macadamiamaitoon tehtyä kaakaota.

P1020212

”Olen itse viime kesänä poiminut metsästä yrtit, pakurit ja muut kasvit teetä varten. Chotto Matten inspiraatio on luonto”, kertoo luonnontuotealalta valmistunut Olaskari.

Kuppilassa voi herkutella esimerkiksi hillomunkilla, vegepiirakalla, tuhdilla raakakeksillä tai suklaalla. Avajaisissa oli myynnissä kahdella eurolla maistiaispaloja Green Streetin vadelmaisesta raakakakusta, mutta myöhemmin myyntiin on tulossa kunnon kakkupaloja.  Söin herkullisen raakakakkupalan. Tätä lisää!

Chotto Matte, Fleminginkatu 7. Avoinna ma–pe klo 11–18, la klo 12–17.

Chotto Matte 

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi