Valokuvaaja Suvi-Tuuli Kankaanpää vakavoitui kännykkäkuvan äärelle

Ihmiset ovat alkaneet kuvata kaikkea ja kokea ei mitään. Päätin aloittaa kännykällä kuvatun projektin, jolla on jokin tarkoitus ja päämäärä.

Suvi-Tuuli Kankaanpää on turkulainen valokuvaaja, joka tekee myös kuvatoimittamista oppikirjoihin, toimii aktiivina Vaatevallankumous-kampanjassa ja opiskelee mediaa ja muotoilua Lahden ammattikorkeakoulussa.

Kuvaan kännykällä ympärilläni olevia asioita päivittäin. Sekä tärkeitä arjen muistoja että kasapäin täysin merkityksettömiä kuvia, kuva kuvan perään. Kuvat harvoin päätyvät minnekään ja ovatkin muotoutuneet jonkinlaiseksi tavaksi hahmottaa elämää ja arkipäivää.

Eräänä päivänä kaikki se kuvaaminen ei minnekään alkoi tuntua älyttömän typerältä. Aloin kysenalaistaa kännykällä kuvaamista, aidon kokemisen sijaan.

Päätin aloittaa kännykällä kuvatun projektin jolla on jokin tarkoitus ja päämäärä. Samalla alkoi tietynlainen kokeilu sille, voiko valokuvaaja ottaa kännykällä vakavasti otettavia kuvia.

Ihminen kiinnostaa

Ihminen on kautta aikojen ollut mielenkiintoisin kuvausaihe, siksi tämänkin projektin kohteeksi tulivat tytöt. Henkilökuvaus on yhtä aikaa ajatonta ja hyvin aikaan sidottua. Henkilökuvauksessa minulle on tärkeintä kohtaaminen ja, joskus lyhytkin, intiimi hetki minun ja kuvattavan henkilön kanssa.

Tämä ajaton osuus tulee aina kiehtomaan niin kuvaajia kuin kuvaa katsovia ihmisiä.

Kuvan kohteena tytöt

Sarjani nimi on Tytöt. Ensin kuvasin muutaman ystäväni kokeilumielessä. nyt pysäytän ihmisiä kadulla ja kysyn, voinko kuvata heidät projektiini. Olen valinnut iphonen Hipsamatic aplikaation valikoimista tietyn filmin ja linssin. ( Linssi Tinto 1884 + filmi D-type Plate).

Kuvaaminen on ollut yllättävän hankalaa. Filmi ja sen voimakkaat filtterit tekevät kuvaamisesta tarkkaa. Erillisiä asetuksia ei voi säätää. Tuntuu siis, kuin kuvaisin kertakäyttökameralla jälleen.

http://www.suvi-tuuli.com

Suvi-Tuuli Kankaanpää, Tytöt

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi