Hamppupihvistä pähkinäjuustoon – Uusi Sylvi

Sylvi testasi suomeksi ilmestyneet vegaaniset keittokirjat parin viime vuoden ajalta.

Raisa Kettunen: Puputytön juhlakirja. Moreeni 2011.
Mitä? Iloisia ohjeita ystävänpäivästä uuteenvuoteen vuodenkiertoa seuraten sekä perhejuhliin. Kevyesti juhlavia ruokia isollekin joukolle toteutettavaksi: leipiä, dippejä, salaatteja, juomia, leivonnaisia…
Kenelle? Innokkaalle juhlien järjestäjälle, jota kiinnostaa ruoanlaiton ohella myös askartelu ja koristelu.
Paras vinkki? Lastenjuhlia varten on poimittu esiin myös vegaanisia ideoita valmistarjoiluun.
Tätä teen heti huomenna! Nokkospesto. Makaroni-juustovuoka.

Celine Steen ja Joni Marie Newman: Vegaanikeittiön käsikirja.Suom. Janna Rancken ja Noora Huhtanen. Moreeni 2011.
Mitä? Hieman saarnaava sävy ja paljon reseptejä, joiden painopisteenä on eläinperäisten tuotteiden korvaaminen kasvisperäisillä. Jos haluat toteuttaa vegaanisen pekoni ja muna –annoksen, tämä kirja on valintasi.
Kenelle? Kiihkeälle uudelle vegaanille, joka janoaa tietoa ja mielipiteilleen tukea.
Paras vinkki? Reseptit, joissa huomioidaan myös soija-allergia ja keliakia. Luovat juustoideat.
Tätä teen heti huomenna! Makadamiapähkinäbrie. Seitanchorizomurut.

Emily Mainquist: Vegeherkkuja. 70 ihanaa leivonnaista ja jälkiruokaa vegaanille. Tammi 2012.
Mitä? Varsin suklaapitoisia herkkuja hänelle, joka haluaa hemmotella itseään ja läheisiään.
Kenelle? Sille, joka on jo päässyt kuvitelmasta, että kasvisruoka on kevyttä.
Paras vinkki? Keliaakikko hyötyy gluteenittoman jauhoseoksen reseptistä.
Tätä teen heti huomenna! Kookosvispi. Tiramisu.

Vegaanin uusi keittokirja. Toimittanut Eläinoikeusyhdistys Fauna. Like 2010.
Mitä? Eläinoikeus- ja ilmastoasiaa ja laaja kattaus eri tekijöiltä kerättyjä perusreseptejä.
Kenelle? Aloittelevalle vegaanille, jota kiinnostaa myös asian aatteellinen puoli.
Paras vinkki? Perusohjeet tofun maustamiseen ja marinointiin.
Tätä teen heti huomenna! Vegaaninen pasha. Merilevä-tofupihvit.

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja. Moreeni 2010.
Mitä? Perusteellinen johdatus tofun, seitanin ja muiden kasvisproteiinituotteiden käyttöön resepteissä, jotka yleensä tunnetaan liharuokina.
Kenelle? Perinteisiä suomalaisia makuja rakastavalle. Sille, jonka vanhat sukulaiset jaksavat aina muistuttaa, ettei kasvisruoasta tule maha täyteen.
Paras vinkki? Runsas valikoima kermaisia ja juustoisia kastikkeita proteiinipitoisten ruokien seuraksi.
Tätä teen heti huomenna! Linssilasagne. Pannukakku.

Elina Innanen: Viiden tähden vegaani. Herkkuruokaa kasviksista. Moreeni 2011.
Mitä? Luksusruokaa, juhliinkin sopivaa ja kekseliästä, mutta ei liian vaikein reseptein.
Kenelle? Innokkaalle ruoanlaittajalle, jolle ruoan ulkonäölläkin on merkitystä.
Paras vinkki? Monet ohjeet, jotka voi valmistaa ainakin osittain edellisenä päivänä.
Tätä teen heti huomenna! Karpalo-cashewcouscous. Viikunafocaccia.

Puputytön juhlakirja, Vegaanikeittiön käsikirja, Vegaanin kotiruokakirja, Vegaanin uusi keittokirja, vegaanit, veganismi, Vegeherkkuja, Viiden tähden vegaani