Monipuoliseen puutarhakeittiöön:Tarhapapu-pinaatti-kirvelipasta – Uusi Sylvi

Kevään kirjoitussarjassa ”Monipuoliseen keittiöpuutarhaan” tutustuttiin uusiin monikäyttöisiin viljelykasveihin. Nyt kerätään satoa puutarhasta ja kerrotaan uusista ruokaideoista sitä mukaa kun niitä syntyy.

Tarhapapujen (Phaseolus vulgaris) tai pensas- ja salkopapujen kasvukausi on riemukasta aikaa. Pavut säilyvät hyvin pakkasessa, ja kunhan ne esikeittää tarpeeksi kevyesti, tuore maku ja rapsakkuus säilyvät yllättävän pitkään.

Parhaimpia pavut ovat kuitenkin tuoreeltaan. Kokonaiset palot ovat hieno lisäke mille tahansa ruoalle, ja pätkityt palot täydentävät keittoja ja muhennoksia. Pasta con fagiolini e pomodori eli papu- ja tomaattipasta on italialainen klassikko. Halusin kuitenkin kokeilla tällä kertaa niitä hieman erilaisessa muodossa loistavasti niitä täydentävän kirvelin kanssa.

Ainekset: tarhapapuja pinaattia runsaasti tuoretta kirveliä tuoretta persiljaa kuivattua chiliä valkosipulia kypsiä, jopa ylikypsiä tomaatteja suolaa pippuria

oliiviöljyä