Puuroa kolmella tapaa | Sylvi

Puuro on täysin aliarvostettu ruoka. Sylvi kehitti puuroja!

Puuroa voi syödä aamiaiseksi, välipalaksi ja iltapalaksi. Puuroa voi keittää lukuisista eri viljoista ja kasveista ja lisätä mausteeksi marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä – loistavaa pikaruokaa!

Sylvi kehitti kolme maukasta puuroa vaihtoehdoiksi iänikuiselle, vedessä keitetylle kaurapuurolle.

Tuorehirssipuuro

1 dl hirssiä

0,5 dl pellavansiemeniä

1 päärynä

ripaus jauhettua kanelia ja kardemummaa

ripaus suolaa

1 dl cashewmaitoa (kts. resepti)

m_puuro3-380x450-5547774Huuhtele hirssit huolellisesti kiehuvalla vedellä. Laita hirssit ja pellavansiemenet yöksi likoamaan runsaaseen veteen. Valmista myös cashewmaito edellisenä iltana. Huuhtele aamulla suurimot vielä kertaalleen, laita blenderiin mausteiden, pilkotun päärynän ja cashewmaidon kanssa, sekoita ja nauti. Halutessasi voit lisätä päälle vielä marjoja

Cashewmaito (1 dl)

1 dl cashewpähkinöitä

2 dl vettä

Laita pähkinät yöksi veteen likoamaan. Sekoita ne aamulla tehosekoittimessa ja siivilöi maito pähkinöistä. Voit lisätä pähkinämäskin tuorepuuron sekaan, tai vaikka smoothieen tai leivontaan.


Mantelinen tattaripuuro

3 dl mantelimaitoa

1 dl tattaria

1 rkl soijakastiketta

kourallinen paahdettuja manteleita

hunajaa

Valmista mantelimaito cashewmaidon tapaan, samoilla mittasuhteilla, edellisenä iltana. Huuhtele tattarisuurimot hyvin ja lisää ne kiehuvaan mantelimaitoon. Lisää soijakastike ja anna keittyä miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.

Paahda sillä välin mantelit kuivalla paistinpannulla ja mausta ripauksella suolaa. Pilko pähkinöitä hieman veitsellä tai huhmareessa. Ripottele paahdetut pähkinät valmiin puuron päälle ja lisää haluamasi määrä hunajaa tai agavesiirappia.

m_manteli-468x326-8065695

Kvinoapuuro kookosmaidolla ja mustikoilla

1 dl kotimaista kvinoaa (suomalainen kvinoa puuroutuu paremmin kuin ulkomainen)

1 dl vettä

2 dl kookosmaitoa

1 dl mustikoita

suolaa

Huuhtele kvinoa erityisen hyvin. Kiehauta vesi ja kookosmaito, lisää kvinoa, suola ja mustikat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku ja nauti. Voit lisätä puuron sekaan paahdettuja pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä.

m_puuro2-468x276-4844221

Reseptit mahdollisti Sylville Ruohonjuuri.

Jaa:
facebook-6915165twitter-1946874google-6731452pinterest-5456780